Η προσφορά του Δημ. Ραψωματιώτη στο Επιμελητήριο Κορινθίας, μέχρι σήμερα, τον διαφοροποιεί από τους αντιπάλους του

31

Σε λιγότερο από 2 μήνες θα διεξαχθούν οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας για να προκύψει η νέα ηγεσία που θα καθοδηγήσει και θα δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τις επιχειρήσεις της Κορινθίας τα επόμενα 4 χρόνια. Μια περίοδο δύσκολη και μεταβατική από τη βαθιά κρίση προς την –μερική έστω- ανάκαμψη, ούτως ώστε, οι υπάρχουσες επιχειρήσεις να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και οι νέες να μπορέσουν να επενδύσουν σε ένα σταθερό τοπίο με προοπτικές.

Ο Συνδυασμός της «Επιχειρηματικής Συνεργασίας για το Αποτέλεσμα», έδωσε στην δημοσιότητα, «το Επιμελητηριακό προφίλ» του επικεφαλής του, Δημήτρη Ραψωματιώτη, η ανάγνωση του οποίου, πιστοποιεί την εμπειρία και την ικανότητά του. «Γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, θέλοντας να τονίσει την ποιοτική του ανωτερότητα..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ραψωματιώτης Δημήτρης

«Ο κ. Ραψωματιώτης είναι μέλος του Επιμελητηρίου από το 1992 και εκλεγμένο μέλος από το 1997 και για 14 συνεχή έτη, δηλαδή έως το 2011, ενώ διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας του επί προεδρίας Ι. Μουστάκα από το 2002 έως το 2006.

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια:

  • Συμμετείχε στο Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών
  • Στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
  • Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρηματιών
  • Στο Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο
  • Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μεσαίων Τάξεων
  • Εκλεγόταν συνεχώς πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων νωπών αγροτικών προϊόντων Αργολιδοκορινθίας από το 1998 έως το2006.
  • Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και εκλέχτηκε γ.γ. του προσωρινού Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου συσκευαστών –εμπόρων φρέσκων φρούτων και λαχανικών το 2005.

 Συμμετείχε σε επιτροπές, όπως:

  • Μέλος του 5μελούς προεδρείου του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής σε επίπεδο Κορινθίας
  • Αναπληρωματικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής σε επίπεδο Πελοποννήσου.
  • Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στον ενδιάμεσο φορέα Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ στην Πάτρα.
  • Μέλος της 7μελούς επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος LEADER στην Αναπτυξιακή Β. Πελοποννήσου.
  • Μέλος της Επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος της Περιφερειακής Τεχνολογίας για την Πελοπόννησο.
  • Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση αστικής ανάπλασης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας» του ΠΕΠ Πελοποννήσου και των Δήμων Κορινθίας
  • Μέλος του Δ.Σ. της «Αναπτυξιακής Κορινθιακής Α.Ε.»
  • Διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Β. Πελοποννήσου

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια, σε εκθέσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, έχει συνεργαστεί με Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα.

Οραματίστηκε και δημιούργησε τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Αργολιδοκορινθίας, όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση με τη σύμφωνη γνώμη της συμπολίτευσης του Επιμελητηρίου.

Ως Γενικός Γραμματέας την επόμενη περίοδο, στο Επιμελητήριο Κορινθίας έγιναν τεράστιες αλλαγές. Η νέα διοίκηση παρέλαβε ένα κτίριο ερείπιο, με πλημμυρισμένο υπόγειο και με διάσπαρτα αρχεία. Το κτίριο εντάχθηκε σε πρόγραμμα και έλαβε χρηματοδότηση, διαμορφώθηκε το υπόγειο, δημιουργήθηκε οργανωμένο αρχείο και τοποθετήθηκε ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ) που δεν υπήρχε.

Ξεκίνησε -δειλά στην αρχή- με προσωπική ενασχόληση του κ. Ραψωματιώτη, το έντυπο του Επιμελητηρίου, το οποίο σιγά – σιγά και σταθερά έφτασε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ξεκίνησαν επίσης τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας τα οποία πλέον είναι απαραίτητα από την Επιθεώρηση Εργασίας για όσους επιχειρηματίες απασχολούν προσωπικό.

Το μόνο που μπόρεσε να ανακόψει αυτό το έργο, ήταν η αλλαγή Επιμελητηριακής ηγεσίας στις επόμενες εκλογές, χωρίς βεβαίως να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το έργο που έγινε και τα επόμενα χρόνια υπό άλλη ηγεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Αναφέραμε τις κυριότερες δράσεις που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του επικεφαλής του συνδυασμού μας τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως μέλος, είτε ως γενικός γραμματέας. Γιατί οφείλουν να γνωρίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, ποιος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του θεσμού που ζητά να τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.

Οφείλουν να γνωρίζουν, –αν και οι περισσότεροι το ξέρουν πολύ καλά-, ότι όλα αυτά τα χρόνια με πίστη και διάθεση προσφοράς, αλλά και με ανιδιοτέλεια, προσπάθησε και κατάφερε πολλά. Με την ίδια πίστη και διάθεση, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, με ανανέωση προσώπων και ιδεών, οραματίζεται το Επιμελητήριο της νέας δεκαετίας. Ένα Επιμελητήριο που θα είναι δίπλα στον επιχειρηματία, μικρομεσαίο και μεγάλο. Σύμμαχος και καθοδηγητής του στα εύκολα και στα δύσκολα.

Ένα Επιμελητήριο που θα ανήκει σε όλους, ανεξάρτητα από την προτίμησή τους, σε πρόσωπα και ιδεολογίες. Γιατί η νέα εποχή δεν αντέχει διαχωρισμούς και διχασμούς σε κανένα επίπεδο. Η νέα εποχή θέλει ΕΝΟΤΗΤΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ για να λύσουμε τα προβλήματα και να δούμε να γίνεται πράξη το Επιμελητήριο που μας αξίζει».