Δήλωση Απόστολου Πόντα για τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες 

”Για ανθρώπους σαν εμάς που ζουν και δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό που ονομάζεται ανοιχτή κοινωνία και αγορά δεν χρειάζεται να βγουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να αντιληφθούμε την πραγματική κατάσταση και τροχιά της οικονομίας. Δεν μπερδευόμαστε από δήθεν success stories που οικοδομούνται σε έννοιες όπως επενδύσεις, ανάπτυξη και πλεονάσματα που από μόνες τους ούτε εμπεριέχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά ούτε προσδιορίζουν κοινωνική ευημερία.

Επίσης, είναι ενδεικτική της ένδειας μας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η πρόσφατη επίσκεψη του ‘Έλληνα Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με σταθερή στρατηγική των τελευταίων ετών αυτή της περίφημης πλέον κωλοτούμπας, θα συνεχίσουμε κάθε φορά που κάνουμε ταμείο, να πληρώνουμε και να παραχωρούμε πολλά αλλά να εισπράττουμε δηλώσεις και υποσχέσεις. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους πολιτική λογική και σοβαρότητα. Κι αυτή όμως για να εκφραστεί ορθά και αξιόπιστα, δυστυχώς, προϋποθέτει να είναι λογικός και σοβαρός ο κήρυκας της”.

 

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Οι 3 λόγοι για τους οποίους ο Τάσος Χειβιδόπουλος δεν βρίσκει έμπειρους υποψήφιους για το ψηφοδέλτιό του

Είναι “μοναδικός” Στη δεύτερη θητεία του, ο Τάσος ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναποτελεσματικότητας. Γίναμε η μόνη ...