Το Ναύπλιο δημιούργησε δεσμούς με την Αγία Πετρούπολη και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Κροστάνδη

77

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη προσκεκλημένος του Κυβερνήτη της πόλης. Σκοπός της μετάβασής του ήταν η συμμετοχή στο πρώτο Συνέδριο για τις σχέσεις Αγίας Πετρούπολης και Ελλάδας που διοργανώνει η εκεί Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων.
Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και ο Πρόεδρος Ελλήνων Ομογενών Αγ. Πετρούπολης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος εκπροσώπησε το Ναύπλιο και ήταν ο μόνος Δήμαρχος από τη νότια Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονται από τις βόρειες περιοχές της χώρας μας, όπως η κ. Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας,  καθώς και πολλοί δήμαρχοι από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Κατά το συνέδριο συζητήθηκε ο Οδικός Χάρτης που θα οδηγήσει σε νέα σχέδια και εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση του οικονομικού περιβάλλοντος και την οικοδόμηση διαρκών εμπορικών και κοινωνικών  σχέσεων. Κατά τη διάρκεια του  Συνεδρίου υπεγράφησαν επιμέρους διμερείς συμφωνίες μεταξύ των παρισταμένων Ελλήνων δημάρχων και των επικεφαλής δημοτικών διοικητικών ενοτήτων της Αγίας Πετρούπολης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στη σημασία και τους συμβολισμούς του Κυβερνήτη Καποδίστρια, που ενώνει όχι μόνο τις δύο πόλεις αλλά τις δύο χώρες. Αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια Σαουλίδη που  συνέβαλε να δημιουργηθούν ισχυροί διμερείς  δεσμοί, χρηματοδοτώντας την ανέγερση του Ι.Ν. του Οσίου Λουκά στο Ναύπλιο. Αναφέρθηκε τέλος, στις εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών που δημιουργούν τη βάση για μελλοντικές συνεργασίες.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων υπέγραψε διμερές μνημόνιο συνεργασίας με τον επικεφαλής του Δήμου της αδελφής πόλης Κρονστάδης, που αποτελεί Διοικητική Ενότητα της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.