“Το Δημοτικό των Μύλων δεν θα κλείσει” δηλώνουν γονείς και κάτοικοι του χωριού

56

Ανυποχώρητοι, οι κάτοικοι των Μύλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο δημοτικό του Κυβερίου. Παρά τις πιέσεις, αν και το υπουργείο έκανε πίσω σε πολλές περιπτώσεις αποφάσεων για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις Δημοτικών σχολείων, όπως για παράδειγμα το σχολείο της Δήμαινας (Αργολίδα) η συγχώνευση του οποίου ανεστάλη για το 2018, στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου των Μύλων (Αργολίδα), εμφανίζεται (προς το παρόν) ως ανυποχώρητο.

Ανυποχώρητοι όμως είναι και οι κάτοικοι των Μύλων που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο Κυβέρι, μια και όπως αποφάσισε η Περιφέρεια το Δημοτικό Σχολείο Μύλων πρέπει να κλείσει.

 

Σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του σχολείου στις αρχές της εβδομάδας, παρουσία του ιερέως του χωριού, και του αναπληρωτή Δημάρχου Άργους Δημήτρη Κρίγγου, οι γονείς τόνισαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την μεταφορά των παιδιών τους στο Κυβέρι. Ακούσθηκαν προτάσεις μαχητικών κινητοποιήσεων, όπως κλείσιμο του δρόμου προς Τρίπολη ή ακόμη και διακοπή της υδροδότησης Ναυπλίου και Άργους από τις πηγές της Λέρνας.

Τελικώς αποφασίστηκε το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Άργους –Τρίποληςκαι η συμβολική κατάληψη των αντλιοστασίων Λέρνης – Κιβερίου, από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και έως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

Στην συνέλευση των γονέων παρίσταντο, ο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μύλων Παναγιώτης Κορομίχης, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου Μαρίκα Καρατζά, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σκούφης και η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας του Δήμου Άργους κα Δαμασκηνού, και ο αντιδήμαρχος κ. Κρίγγος.

Στην συνάντηση προσήλθε και ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος και ηγήθηκε της αντιπροσωπείας που μετέβη στην Τρίπολη και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλο.

Ο Δήμαρχος επέμεινε πιεστικά για αναστολή της απόφασης και ενώπιον της άρνησης του κυβερνητικού παράγοντος του δήλωσε πως θα προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δήλωσε:

“Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα ως Δήμος γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την ζωή των μικρών παιδιών.
Αυτή η αναστάτωση ήταν χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμία αιτία απλά και μόνο επειδή στο κεφάλι μερικών υπάρχει η άποψη ότι κλείνουμε σχολεία και γλιτώνουμε λεφτά.
Η κοινωνία των Μύλων είναι σε πλήρη αναβρασμό και την Δευτέρα τα παιδιά θα πάνε κανονικά σχολείο. Στους Μύλους ο Δήμος συντήρησε το σχολείο, και έχουμε φτιάξει ένα σχολείο που είναι πολύ ωραίο και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το παραδώσουμε στις αράχνες και το σκοτάδι.”

Για το θέμα, έκαναν παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Παιδείας οι δύο βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Μανιάτης και Ανδριανός οι οποίοι τόνισα ότι η απόφαση κατάργησης πάρθηκε χωρίς καμία διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία και τους Γονείς.

Να σημειωθεί ότι, στην παρέμβασή του, ο Γιάννης Ανδριανός αποκαλύπτει ότι «η απόφαση πάρθηκε παρά την αντίθεση τη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς την απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Μύλων η οποία δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα καθώς μεταξύ άλλων δεν υπάρχει καμία οικονομική και διοικητική πρόβλεψη για τη μεταφορά των 30 μαθητών του, καθώς και το γεγονός ότι με την επόμενη σχολική χρονιά και την εγγραφή μαθητών στην Α’ Δημοτικού το Σχολείο θα υπερβαίνει το όριο λειτουργίας».