Η Ναυτική Ναυπλιάδα 2017 ήταν σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη

119

 

Η 2η Ναυτική Ναυπλιάδα 2017, υπήρξε σαφώς καλύτερη σε διοργάνωση και σε περιεχόμενο από την πρώτη και ο κόσμος ανταπέδωσε με την συμμετοχή του την μεγάλη προσπάθεια των πρωτεργατών και των πρωταγωνιστών της.

Η καθιέρωση του θεσμού της Ναυτικής Ναυπλιάδας ήρθε να καλύψει το μεγάλο κενό της Ναυτικής Εβδομάδας που διεκόπη πριν από 10 περίπου χρόνια. Διοργανωτές των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν στις 27 Αυγούστου, ήσαν ο σύλλογος «ο Παλαμήδης», ο Σύλλογος απανταχού Ναυπλιωτών «ο Ναύπλιος», ο ΔΟΠΠΑΤ και η Λιμενική αρχή Ναυπλίου.

Πως εξελίχθηκε το πρόγραμμα

Η Ναυτική Ναυπλιάδα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2017 με Έκθεση Ζωγραφικής Ναυπλιέων ζωγράφων στο κτήριο του παλιού Τελωνείου Ναυπλίου.

Μετά τις σύντομες ομιλίες τους οι Πρόεδροι του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας κάλεσαν τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο να κηρύξει την έναρξη της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017».

Ο Δήμαρχος και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Παναγιωτοπούλου χαιρέτησαν την έναρξη των εκδηλώσεων τονίζοντας την δυναμική που αποκτούν οι δράσεις όταν πηγάζουν από συνεργασίες.

Οι Ναυπλιώτες ζωγράφοι Τάσος Αλεξιάδης, Κατερίνα Μπεκιάρη και Γιάννης Νόνης εξέθεσαν κάποια από τα έργα τους στο Τελωνείο, ειδικά για την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2017» Η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στο «Π» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας.

Η εικόνα του Ναυπλίου και της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις γιγαντοοθόνες των αθηναϊκών σταθμών του μετρό.

Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2017» συνεχίστηκαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 με την συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Την εκδήλωση συνόδευσε στο πιάνο ο Παναγής Μπαρμπάτης, ο μουσικός που πριν λίγο καιρό είχε διευθύνει την συναυλία των χιλίων χορωδών στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας, στην εκδήλωση προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη και στην οποία είχε πάρει μέρος και η Δημοτική χορωδία Ναυπλίου …

Το πρωινό του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2017 οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2017» ήταν αφιερωμένες σε αγώνες υδατοσφαίρισης.

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου η νεολαία της πόλης δήλωσε με την παρουσία και την συμμετοχή της ότι στην πόλη συμβαίνει κάτι ενθαρρυντικό.

Εξήντα τουλάχιστον αγόρια και κορίτσια με ηλικίες από δέκα έως είκοσι χρόνων επέδειξαν αγωνιστικό και ομαδικό πνεύμα και γέμισαν με την ζωτικότητά τους το θαλασσινό περιβάλλον.

Οι αγώνες δεν είχαν διαγωνιστικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν υπήρξαν ηττημένοι νικητές. Όλοι μαζί σήκωσαν τα κύπελλα της νίκης και ο κάθε αθλητής κρέμασε το δικό του μετάλλιο στο στήθος, με περηφάνια

Με σύντομες ομιλίες τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου Κώστας Τόμπρας χαιρέτησαν τις εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017» και τους αθλητές της υδατοσφαίρισης.

Τα κύπελλα και τα μετάλλια παρέδωσαν στους αθλητές μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων.

Πανηγυρικά ξεκίνησε το βράδυ που έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την γιορτή της θάλασσας, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Στο «Π» του Ναυπλίου οδηγούσαν όλοι οι δρόμοι. Εκεί οδηγήθηκαν οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθο», το χορευτικό των φίλων του Π.Λ.Ι., η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας.

Το βράδυ άρχισε με την ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενέρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο προς τιμήν της ζωοδότρας θάλασσας, των ανθρώπων που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν και του αφανούς ναύτη.

Για την διάσταση και το νόημα της δεύτερης «Ναυτικής Ναυπλιάδας» μίλησε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Το χορευτικό των Φίλων του Π.Λ.Ι. έδωσε το έναυσμα και τον τόνο της εκδήλωσης που θα ακολουθούσε.

Την σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνιδες Γιάννα Βασιλείου και Ελπίδα Κομιανού που απέδωσαν αποσπάσματα από το έργο του Αναπλιώτη ποιητή Θοδωρή Κωστούρου και την Ιππολύτη του.  

Η εμφάνιση των φωτισμένων σκαφών του ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου και οι κυκλικές κινήσεις τους μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου δημιούργησαν μια επιβλητική ατμόσφαιρα που προμήνυε την έλευση της «Βαρκαρόλα». Η «Βαρκαρόλα», πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου, των «Τραγουδιστάδων της  Ζακύνθου, του χορευτικού συγκροτήματος των Φίλων του ΠΛΙ.

Το τέλος της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017» σηματοδότησαν τα δεκάδες πυροτεχνήματα που ενθουσίασαν χιλιάδες θεατές της τελευταίας βραδιάς.

Όπως αναφέρει, με ποιητικό λόγο, το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου «ο Παλαμήδης», «Δεν εμφανίστηκε ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του ούτε οι Νύμφες που τον συνοδεύουν …

Κι ο μυθικός Παλαμήδης ήταν απών. Έστειλε, όμως, πρέσβειρά του την Ιππολύτη και τα φωτισμένα σκάφη του που επιστρέφουν από την Τροία και που θα μας φωτίζουν έως την έλευσή του την επόμενη χρονιά.

Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε.

Και, επίσης, ότι θα φέρει και άλλα δώρα. Μουσικές και χρώματα και ζωγραφικές κι αγώνες …

… Με όνειρα που κάποιες φορές γίνονται αλήθεια και γεμίζουν τον ασκό της ευτυχίας.

Κρατώντας τα λόγια του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» χτίζεται η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018.

Περισσότερα μπορείτε να θα βρείτε εδώ

http://bit.ly/2vA9Lh3

http://bit.ly/2xEUnx5

http://bit.ly/2exLP6B

http://bit.ly/2x0ff53

http://bit.ly/2esj3Rq