Αποθρασύνθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βλέποντας πως δεν υπάρχουν αντιστάσεις εφαρμόζουν «φόρα παρτίδα» τις δεσμεύσεις τους για δημογραφική αλλοίωση των Ελλήνων.
Αξιοποιώντας την ευαισθησία του λαού μας, ως προς τους πρόσφυγες από τη Συρία, «εισάγουν στη ζούλα» και δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπάγκλαντες και άλλες χώρες.
Η πιο πρόσφατη απόδειξη δόθηκε από τον αν. Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο που δήλωσε σήμερα ότι ζήτησαν βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς για να τους ενισχύσουν με μεταφραστές της Αραβικής γλώσσας και της γλώσσας Ούρντου, γιατί τα 6.000 παιδιά που θα παρακολουθήσουν από σήμερα τις τάξεις υποδοχής στα Δημοτικά σχολεία, μιλούν αυτές κυρίως τις γλώσσες.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η γλώσσα Ούρντου είναι εθνική γλώσσα του Πακιστάν και επίσημη γλώσσα έξι ινδικών πολιτειών και μία από τις επίσημες γλώσσες στο Σύνταγμα της Ινδίας.
Και βέβαια, δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως τα προσφυγόπουλα από τη Συρία μιλάνε Πακιστανέζικα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα.
Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία ο αν. γενικός γραμματέας ανέφερε πως τα περισσότερα παιδιά “προσφύγων|, εφόσον ζουν σε διαμερίσματα, θα γραφτούν στα νηπιαγωγεία της γειτονιάς τους. «Έχουμε ήδη βγάλει την ΚΥΑ για όλες αυτές τις διαδικασίες, έχουμε βγάλει και την πρόσκληση των ΣΕΠ (Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων), ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία. Τα νηπιαγωγεία στις ΔΥΕΠ θα λειτουργήσουν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου», είπε…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Σε 6.000 μαθητές υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας τα “παιδιά-προσφύγων”, που θα εντάξει φέτος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όσα από τα παιδιά αυτά πέρυσι φοίτησαν στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), οι οποίες λειτούργησαν πανελλαδικά, θα ενταχθούν σε τάξεις υποδοχής, που θα λειτουργήσουν στην πρωινή βάρδια σχολικών μονάδων. Μάλιστα οι περισσότερες τάξεις υποδοχής θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αμέσως, μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, την προσεχή Δευτέρα.
«Τα περισσότερα προσφυγόπουλα φέτος θα πάνε σε πρωινές τάξεις υποδοχής, οι οποίες ξεκινούν στην πλειοψηφία τους αυτή τη Δευτέρα. Αν δει κανείς και τους διορισμούς που κάναμε στην πρώτη φάση, είχαμε προβλέψει 211 εκπαιδευτικούς για τις τάξεις υποδοχής που ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος, εξηγώντας πως -κλιμακωτά- ο συνολικός αριθμός των τάξεων υποδοχής θα ξεπεράσει τις 600 πανελλαδικά.
Σχετικά με τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, που καταγράφηκαν πέρυσι και τα οποία σχετίζονταν κυρίως με δυσκολίες στη συνεννόηση με τους μαθητές, οι οποίοι δε γνώριζαν ούτε ελάχιστα αγγλικά, ο κ. Αγγελόπουλος διευκρίνισε: «Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να παράσχει διερμηνείς, οι οποίοι να μπαίνουν στα σχολεία. Έχουμε, όμως, συνεννοηθεί με διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι θα δώσουν φέτος από έναν διερμηνέα -ή και δύο- σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, για τις δύο βασικές γλώσσες, δηλαδή τα αραβικά και τα ούρντου».