Εκλογές: Η Κάναθος Πηγή του Κοινοβουλευτισμού και των Κομμάτων

92

Στις παρυφές του Ναυπλίου υπάρχει το όμορφο Μοναστήρι της Αγίας Μονής. Είναι κτισμένο εκεί όπου στην αρχαιότητα ανάβλυζε πεντακάθαρο νερό, η Κάναθος πηγή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην Κάναθο πηγή λουζόταν η θεά Ήρα μετά από κάθε οργιώδη νύχτα και ανακτούσε την παρθενία της. Μετά πήγαινε στη σύνοδο των Θεών και …ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Το πολιτικό μας σύστημα, ταυτόχρονα με τη δημιουργία μηχανισμών ανάδειξης των οικογενειακών κλώνων, φρόντισε και για την θεσμική κατοχύρωση μηχανισμών εξαγνισμού των κομμάτων του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου. Έχτισε τη ζωή μας γύρο από συνεχείς εκλογές και καθιέρωσε την αρχή ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα καθαρίζει τις ευθύνες από το κακό παρελθόν και αποδίδουν πολιτικούς, κόμματα, πολιτικές και ψηφοφόρους… πάναγνους».

 

Κλέφτες… παρά φύσιν λειτουργούντες… πράκτορες συμφερόντων και υποτακτικοί της παγκοσμιοποίησης, όλοι παίρνουν συγχωροχάρτι στις εκλογές. Αμέσως μετά, πρόσωπα και κόμματα, δηλώνουν παρθένες και προχωρούν σε νέα όργια (με συμμετοχή των ψηφοφόρων), εις βάρος του Ελληνισμού και της πολιτικής ηθικής.

Πρόσφατο παράδειγμα τα μνημόνια. Οι βουλευτές που τα ψήφισαν τα κόμματα που τα εφάρμοσαν και οι ψηφοφόροι που τους κρατάνε ζωντανούς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μας το παίζουν παρθένες προχωρώντας σε εκλογές, αφού πρώτα ξέσκισαν και ξεσκίστηκαν .

Ως Κάναθος πηγή των πολιτικών, των κομμάτων, των κομματικών παραγόντων και του λαού, χρησιμοποιούνται οι πάσης φύσεως εκλογές. Κοινοβουλευτικές… εσωκομματικές…. Συνδικαλιστικές…. Θα το επιτρέπουμε για πολύ ακόμη;

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ