Δημ. Ραψωματιώτης : Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

39
Δημήτρης Ραψωματιώτης

Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε εποχή κρίσης;

Μπορεί η γυναίκα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να πετύχει σαν επιχειρηματίας και να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της;

Είναι δυνατόν να ανοίξει τα φτερά της και να δώσει ώθηση στον επαγγελματικό τομέα που επιθυμεί;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ακούμε συχνά σήμερα παντού. Σε εκδηλώσεις, σε συναντήσεις, στο δρόμο, στις συνομιλίες που έχουμε καθημερινά.

Εμείς, o συνδυασμός «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το Αποτέλεσμα», απαντάμε ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει γένος.

Η γυναίκα, εξίσου με τους άνδρες, μπορεί να τα καταφέρει και να γίνει μια πετυχημένη επιχειρηματίας. Αρκεί να συμβαίνουν κάποια βασικά πράγματα:

-Να έχει όραμα και ιδέες

-Να έχει θέληση και όρεξη για δουλειά

-Να μπορεί να απευθυνθεί σε ανθρώπους που έχουν σχετικές γνώσεις

-Να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τα προγράμματα που παρουσιάζονται, και

-Να μπορεί να στηριχτεί στην πράξη και όχι στα λόγια, από το τοπικό Επιμελητήριο.

 

Οι εκατοντάδες γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι μεγάλων και ισχυρών εταιρειών κατέχοντας θέσεις – κλειδιά, ή είναι ήδη επιτυχημένες στη δική τους προσωπική ή οικογενειακή επιχείρηση, αποδεικνύουν καθημερινά ότι η κορυφή δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Μάλιστα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει και μειώνονται αισθητά τα στατιστικά που καταδείκνυαν έλλειμμα γυναικείας ηγεσίας και επιχειρηματικού πνεύματος.

Η δική μας πεποίθηση είναι, ότι η γυναίκα μπορεί να πετύχει επιχειρηματικά στο ίδιο ποσοστό με τους άνδρες. Με δυναμισμό, καινοτομία, εξωστρέφεια, κοινωνική επιρροή, γνώση και τόλμη. Πρέπει όμως να έχει πάντα δίπλα της, ανθρώπους έμπειρους, που να μπορούν να τη συμβουλεύσουν, ώστε να αποφύγει έγκαιρα κάποιο πιθανό «στραβοπάτημα».

Γιατί το «επιχειρείν» είναι και ρίσκο. Αυτό το ρίσκο όμως, μπορεί να μειωθεί σημαντικά, αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που θα ασχοληθούν με το αντικείμενο που θέλει να δραστηριοποιηθεί, θα τις προτείνουν λύσεις και το βασικότερο: Όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν στο ξεκίνημά της.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ έτοιμο για κάτι τέτοιο.

Με συγκεκριμένο portal ειδικά για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και  εξειδικευμένους και έμπειρους ανθρώπους, με τους οποίους να μπορεί να μιλήσει ζωντανά και άμεσα. Να ρωτήσει, να λύσει απορίες, να μάθει βασικές λεπτομέρειες γι΄ αυτό που θέλει να κάνει.

Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής, δεσμευόμαστε γι΄ αυτό.

Να υπάρχουν ειδικοί συνεργάτες μας που να μπορούν να εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή, πριν την έναρξη της δραστηριότητας, αλλά και κατά τη διάρκειά της, ώστε να ενημερώνεται κάθε γυναίκα επιχειρηματίας για θέματα που την απασχολούν και έχουν άμεση σχέση με το συμφέρον και την πορεία της επιχείρησής της.

Γιατί η γυναίκα όταν θέλει, μπορεί.

Μπορεί να κάνει πράξη το όραμά της και να προχωρήσει  αποφασιστικά και με πάθος.

Ξέρει να διεκδικεί και να μαθαίνει από τα λάθη της.

Μπορεί να ρισκάρει για τα όνειρά της.

Και όταν έχει σύμμαχο και συνεργάτη έναν θεσμό ικανό να ανταποκριθεί σε ότι αφορά, αυτό που έχει αποφασίσει με τόλμη και προσωπικό αγώνα να κάνει,

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.

Δημήτρης Ραψωματιώτης

Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας

Με τον Συνδυασμό

«Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα»