ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΥΛΩΝ: Οι γονείς επιμένουν «Δεν θα πάμε τα παιδιά μας στο Κυβέρι. Δεν θα τους περάσει»

50

Η κυβερνητική αστοχία, οι λογιστική αντίληψη των οπαδών της παγκοσμιοποίησης και η έλλειψη τόλμης εκ μέρους των υπειθύνων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Σίδερη (Αργολίδα) και Πετρόπουλου (Περιφέρεια), οδηγεί σε αδιέξοδο την παρακολούθηση μαθημάτων για τα παιδιά που πήγαιναν στο τριθέσιο σχολείο των Μύλων (Άργος).

Χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ο αγιασμός του σχολείου πραγματοποιήθηκε με όλα τα παιδιά και τους γονείς να είναι στο προαύλιο. Παρόντες και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Μόνον που για να μπουν στον αύλειο χώρο, χρειάσθηκε πρώτα να κόψουν με ειδικό κόφτη την αλυσίδα και το λουκέτο που είχε σφραγίσει το σχολείο, με κυβερνητική εντολή.

Απόντες, μακριά από τα παιδιά που τάχθηκαν να εκπαιδεύσουν, οι δάσκαλοί τους. Έχουν ήδη μεταφερθεί στο Δημοτικό Σχολείο Κυβερίου, με εντολή της Πρωτοβάθμιας.

Σήμερα Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν και πάλι στην αυλή του σχολείου περιμένοντας τους δασκάλους τους που και πάλι δεν ήρθαν, υπακούοντας στην κυβερνητική εντολή.

Οι γονείς των 30 μαθητών, τονίζουν ότι, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για να μην κλείσει το σχολείο τους, που από του χρόνου ενισχύεται με περισσότερους μαθητές. Ξεκαθαρίζουν μάλιστα πως αν δουν ότι το υπουργείο προτιμά να μείνουν τα παιδιά τους αμόρφωτα, παρά να κάνει πίσω όπως έκανε με το σχολείο της Δήμαινας (Δήμος Επιδαύρου), θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο του Σκαφιδακίου που είναι πιο κοντά, ανατρέποντας έτσι τα σχέδια της Πρωτοβάθμιας για εκβιαστική αναβάθμιση του σχολείου στο Κυβέρι.