Έγινε πολιτικό θέμα η προσαγωγή Δημοτικού Συμβούλου και Δημοσιογράφου στο Α.Τ. Άργους

287
Ο Παντελής Κοκκινόπουλος έξω από την Εισαγγελία. Πίσω του Διακρίνονται η Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Καταδρομικό εγχείρημα Λαφαζάνη στην Αργολίδα και ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκάλεσε η προσαγωγή του Δημοτικού Συμβούλου Ναυπλίου Παντελή Κοκκινόπουλου και του δημοσιογράφου Γιώργου Νικολόπουλου, στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Την Τετάρτη το απόγευμα (20-9-2017), ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου, Παντελής Κοκκινόπουλος θεωρήθηκε υπεύθυνος παρακώλησης Πλειστηριασμού από την επί κεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους για τήρηση της τάξης και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα μαζί με δημοσιογράφο Γιώργο Νικολόπουλο. Ο διαπρεπής Γυναικολόγος, ο οποίος παρευρίσκετο σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους, είχε παρέμβει ζητώντας την απελευθέρωση του δημοσιογράφου τον οποίον προσήγαγαν καθ’ υπόδειξη της Συμβολαιογράφου του πλειστηριασμού, που θεώρησε ότι την φωτογράφιζε χωρίς την έγκρισή της.

Επακολούθησε ένταση, με τα μέλη της κίνησης κατά των Πλειστηριασμών να προσπαθούν να παρεμποδίσουν την προσαγωγή και τελικώς να συνοδεύουν τους προσαγόμενους μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Άργους. Εκεί «εγκλωβίσθηκαν» από τον αρμόδιο αξιωματικό που θεώρησε (κατ’ άλλους εκτέλεσε εντολή Εισαγγελέως) πως συμμετείχαν σε επιχείρηση παρεμπόδισης  πλειστηριασμού ακινήτου από την Alpha Bank.

Τελικώς, και αφού προηγουμένως υπήρξε πλήθος παρεμβάσεων και διεφάνει κίνδυνος δημιουργίας πολιτικού ζητήματος, οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και διετάχθη ανακριτική διαδικασία.

Στο Άργος, λίγο μετά την απομάκρυνση των προσαχθέντων, έφτασε ο Λαφαζάνης της ΛΑΕ ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν η Πλεύση Ελευθερίας και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων και υποβολής προσφορών.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Την Πέμπτη (21-9-2017) αντιπροσωπεία πολιτών και φορέων επισκέφτηκαν την Εισαγγελία και κατέθεσαν αίτημα να μην ασκηθεί δίωξη, εξηγώντας συγχρόνως το νόμιμο και ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης που είχε γίνει έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, ήταν μεταξύ των φορέων που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους, υλοποιώντας αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Έξω από τα δικαστήρια της πόλης του Ναυπλίου συγκεντρώθηκαν μέλη της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος Αργολίδας καθώς και απλοί πολίτες της Αργολίδας, για να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να ζητήσουν από την εισαγγελική αρχή να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος των προσαχθέντων.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά αργά το μεσημέρι.