Τα δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ

115

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

 

Η απειλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, που εκτοξεύθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ εν ώρα λειτουργίας του κοινοβουλίου, έκαμψε και την τελευταία μου αμφιβολία για το αν πρέπει να γράψω το άρθρο αυτό ή όχι. Μια αμφιβολία που με βασάνιζε πολλούς μήνες τώρα.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ήταν τόσο αποκαλυπτικά τα λεχθέντα, ως προς το περιεχόμενό τους, που με κάνουν να πιστεύω πως του ξέφυγαν. Ήταν η στιγμή που το κόμμα του στριμώχθηκε με την τροπολογία Κοντονή η οποία νομιμοποιούσε την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας και την οποία δήλωσαν οι ΑΝ.ΕΛ πως δεν θα ψηφίσουν. Η Νέα Δημοκρατία εγκλωβίσθηκε στο δίλλημα  «υπακοή στα ευρωπαϊκά ισχύοντα ή υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος» και βλέποντας τους ΑΝ.ΕΛ να λένε όχι (στα σίγουρα) αντέδρασε όπως αντέδρασε.

Είπε με απλά λόγια ο κ. Κουμουτσάκος, κορυφαίος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γνώστης πληροφοριών και σχεδιασμών που εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν θα μάθουμε ποτέ: «Σας ενημερώνω ότι, από εδώ και πέρα, δεν θα ξαναψηφίσουμε κανένα νομοσχέδιο και καμιά τροπολογία που δεν τα ψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Δεν θα σας στηρίζουμε εμείς όταν δεν σας στηρίζουν οι συνεταίροι σας».

Κάθε λογικός άνθρωπος, ακούγοντας αυτή την απειλή θα πρέπει να σκεφτεί αμέσως… «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε πέσει από την διακυβέρνηση της χώρας εδώ και καιρό. Κάθε φορά που ο κυβερνητικός τους εταίρος τους έλεγε αυτό δεν το ψηφίζω. Κρατήθηκαν στην εξουσία γιατί οι άλλοι, τους στήριζαν υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδιά τους». Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που μας έλεγαν, σε κάθε ευκαιρία, πως «…αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…. Ζητάμε προσφυγή σε εκλογές».

Τώρα πια μπορώ να το λέω και να το φωνάζω «Μας δουλεύατε και μας δουλεύετε. Είσαστε συνεννοημένοι».

 

Άνθρωποι αυτοκτονούν… Επιχειρήσεις κλείνουν… Εργαζόμενοι μένουν άνεργοι… Νέοι ξενιτεύονται… Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται… Ήθη και Έθιμα αλλοιώνονται… Ιστορία πλαστογραφείται… , και σεις; Εσείς στηρίζατε αποφασιστικά αυτούς τους ρεμπεσκέδες και δεν τους ρίχνατε γιατί, αυτή ήταν η συμφωνία.

Να κρατηθούν μέχρι να πάρουν όλα τα μέτρα που τους ζητούσαν οι ξένοι προωθητές τους. Να έρθετε μετά εσείς και να πείτε… όχι άλλα δημοσιονομικά μέτρα, μόνον μέτρα (δήθεν) εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Αυτά δηλαδή που δεν παίρνουν οι Συριζαίοι, μη θέλοντας να διακυβεύσουν την μείωση της εκλογικής τους προίκας.

Αντιγράφω από το F.B. του γνωστού Αργείου Δικηγόρου Δημήτρη Σαλαπάτα μερικά από όσα ψηφίσατε αποτρέποντας την πτώση τους και επιτρέποντάς τους να ασελγούν επί των Ελλήνων και να σκυλεύουν τον Ελληνισμό:

«3ο Μνημόνιο 2015: ΝΑΙ !!
Τζαμί στο Βοτανικό: ΝΑΙ !!
Ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες: ΝΑΙ !!
Αντιρατσιστικός (!!) Νόμος: ΝΑΙ !!
Παροχές σε λαθρομεταναστάτες (hot spot -επιδόματα): ΝΑΙ !!
Σύμφωνο συμβίωσης: ΝΑΙ !!
Συμμετοχή σε τιμητικές εκδηλώσεις κομμουνιστών: ΝΑΙ!!»

Κάποια από αυτά μόνη της η Ν.Δ. ή η ΔΗ.ΣΥ. Κάποια άλλα, με την σύμπραξη των υπολοίπων κομμάτων, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.

Και επειδή σήμερα βγάζω τα σώψυχά μου, δεν μπορώ να μην γράψω πως: Το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα βαρύνονται πάντα με την ψήφο τους στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή η ψήφος έφερε τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση (αρχικά) και στην εξουσία (σταδιακά).

Ο Κουμουτσάκος το είπε καθαρά. Και να δείτε πως αν δεν μεσολαβήσει κάποιο τράβηγμα αυτιών από εξωθεσμικούς παράγοντες, η Νέα Δημοκρατία θα το τηρήσει κι όλας. Και θα το τηρήσει γιατί ξέρει πως από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Μάρτιο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέσει, θα εδραιωθεί για ολόκληρη την τετραετία βάζοντας και υποψηφιότητα για μία –τουλάχιστον ακόμα-. Και αυτό θα συμβεί γιατί οι κομμουνιστές είναι άριστοι διαχειριστές της φτώχιας. Και ο Λαός των Ελλήνων διαρκώς φτωχοποιείται… Οικονομικά και πνευματικά.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Τώρα είναι η περίοδος όπου το κομματικό σας συμφέρον συμπίπτει και πάλι, με τα συμφέροντα των εμπνευστών της λύσης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπορείτε να ζητήσετε να εγκαταλείψετε τον ρόλο που παίζουν τα δεκανίκια σε έναν που χρειάζεται στήριξη για να περπατήσει. Να δημιουργήσετε το θεσμικό αδιέξοδο και να προκαλέσετε τις εκλογές κερδίζοντας την θέση του πλειοψηφικού μετόχου στην κυβέρνηση που θα προκύψει. Αν δεν το κάνετε τώρα, σε λίγο θα είναι πολύ αργά και για σας και για την Ελλάδα. Σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρειάζεται δεκανίκια… Θύματα θα χρειάζεται, για θυσίες που θα του εξασφαλίζουν τον ευνοϊκό άνεμο στα πανιά του.