ΠΑΥΛΗΣ: «Οι σωλήνες αμιάντου στα δίκτυα ύδρευσης των 15 χωριών θα αλλάξουν

48

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης 15 χωριών του Δήμου Τρίπολης, από πόρους του Σ.Ε.Σ (ΕΣΠΑ). Για την απόρριψη χρηματοδότησης ενός τόσο σημαντικού έργου, από την Περιφέρεια, μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Ο κ. Παυλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μηνά Αρτόπουλου, είπε: «Αυτό το έργο θα γίνει. Ο φάκελος είναι πλήρης. Καλώς τα έκοψε η Διαχειριστική διότι θέλει επακριβώς να τηρηθεί η διαδικασία του νόμου και της προκήρυξης. Μόνο που θα πρέπει όταν συνομιλούν με δήμους να είναι πιο σαφείς, για το πότε θέλουν τις αδειοδοτήσεις που ζητούν. Το θέμα είναι καθαρά τεχνικό. Επειδή πάντως τα χρήματα δεν ήταν πολλά που είχε η Περιφέρεια και υπήρχαν πολλά προτάσεις για έργα, ίσως να βολεύει να κοπούν πολλοί. Για τυπικούς λόγους, κόπηκε το έργο. Πάντως θα μπορούσαμε να μην φτάσουμε εκεί, αν η επικοινωνία με τη Διαχειριστική να είχε διευκρινιστεί πότε θέλουν τις αδειοδοτήσεις. Θα ξαναγίνει προκήρυξη είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Υπουργείο και θα το εντάξουμε. Πρόκειται για έργο πρώτης προτεραιότητας αφού μιλάμε για αλλαγή αμιαντοσωλήνων ύδρευσης».

Πηγή: https://www.drt915.gr/apantisi-tou-dimarchou-tripolis-gia-tin-aporripsi-ergou-apo-espa-ergo-tha-gini-kanonika-ichos/