ΛΑΜΠΡΟΥ: «Είναι ντροπή να λέτε πως για την κατάντια της ΔΕΥΑΕΡ φταίνε οι Δημότες»

105
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας

Ο «δύσκολος» χαρακτήρας του Δημάρχου Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή, του κόστισε πριν από 6 χρόνια την απώλεια της δημαρχίας στον τότε Δήμο Κρανιδίου. Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, ένα ακόμη βαρίδι τον τραβάει προς τα κάτω. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας.

Η λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την διοίκηση ο Πρόεδρός της Ι. Πάλλης, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις, συγκρούσεις, δυσαρέσκειες και δικαστικές εκκρεμότητες.

Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σφυρής στηρίζει τον «Πρόεδρο των αναθέσεων», όπως τον αποκαλούν στελέχη της αντιπολίτευσης, δημιουργεί ερωτηματικά στην κοινωνία και απομακρύνει πολλούς εκ των υποστηρικτών του σημερινού Δημάρχου.  Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον τελευταίο χρόνο, παραιτήθηκαν από τον συνδυασμό του και ανεξαρτητοποιήθηκαν ως Δημοτικού Σύμβουλοι, δύο εκ των πλέων δυναμικών Συμβούλων του, η κα Αγγελική Λούμη και ο κ. Γιάννης Δημαράκης. Κοινή αιτιολογία και των δύο (οι παραιτήσεις των οποίων έγιναν σε διαφορετικό χρόνο) ήταν η λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ.

Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, αποδίδει ευθέως και προσωπικά τις ευθύνες στον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή. Είναι δε χαρακτηριστική η πρόσφατη (χθεσινή) ανακοίνωση της παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», την οποία δημοσιεύουμε στην συνέχεια όπου ο επικεφαλής της Τάσσος Λάμπρου προβλέπει την χρεοκοπία της εταιρείας, λόγω προβληματικής διαχείρισης.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

«Κύριε Δήμαρχε γι’ αυτά τα απαράδεκτα που γίνονται σήμερα στην ΔΕΥΑΕΡ, εάν ήθελες να αποδείξεις, ότι εσύ δεν έχεις ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, θα είχες αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την προεδρία της καταχρεωμένης και αμαρτωλής ΔΕΥΑΕΡ όπως εσύ την αποκαλούσες. 

Εγώ σου έδωσα την ευκαιρία προσβάλλοντας την παράνομη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23/08/2017 που επανήλθε το θέμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας της παράνομης απόφασης, περίμενα κ. Δήμαρχε από εσένα να είχες το σθένος αντί να απομακρύνεις τον επιτυχημένο πρόεδρο της Θερμησίας κ. Ηλ. Κατσαβελα να αναλάμβανες εσύ την προεδρία της.

Κύριε Δήμαρχε με αυτόν τον τρόπο θα έπειθες τους δημότες μας, ότι εσύ έχεις μια άλλη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ και θα προσπαθούσες να λύσεις το πρόβλημα της επιχείρησης αυτής που δεν είναι άλλο από το μεγάλο της χρέος, μια μεγάλη ζημιά που συσσωρεύεται και αγγίζει το  1.900.000 ευρώ.

Αυτό όμως κ. Δήμαρχε δεν το έπραξες αφού δεν έκανες αυτήν την κίνηση φρόντισε τουλάχιστον ώστε η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ μέσω του προέδρου της να σταματήσουν επιτέλους να δικαιολογούν την τραγική κατάσταση, την κατάντια της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡ λέγοντας δίχως «ντροπή» ότι γι’ αυτό το χάλι της ΔΕΥΑΕΡ φταίνε οι δημότες που δεν πληρώνουν.

Μαζευτείτε λοιπόν, κάποιος ή κάποιοι έχουν την ευθύνη που τα δυο τελευταία χρόνια (2015+2016) η επιχείρηση έκλεισε με ζημιά συνολικά πάνω από 1.100.000 ευρώ.

Μαζευτείτε λοιπόν και κοιτάξτε τις αλόγιστες και μη αναγκαίες δαπάνες που πραγματοποίησε η επιχείρηση τα δυο τελευταία χρόνια.

Και σας προκαλώ να φέρετε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑΕΡ και επιτέλους σταματήστε να παίρνετε διαζύγιο με την αντικειμενική αλήθεια, εάν είχατε πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο λογιστικής για αρχάριους θα αποδείκνυε  σε  όλους σας ότι άλλο οι απαιτήσεις της ΔΕΥΑΕΡ προς τρίτους από λογαριασμούς που έχουν ήδη εκδοθεί και άλλο η ετήσια ζημιά της επιχείρησης στην οποία έχουν συμπεριληφθεί και αυτές οι απαιτήσεις και το παραπάνω είναι ανεξάρτητο με τις πληρωμές ή μη των δημοτών.

Φτάνει πια, βρισκόσαστε σε μια διαρκή σύγχιση που αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ΔΕΥΑΕΡ σε μια  οριστική χρεοκοπία.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»