Κλείνουν δημοτικά σχολεία και υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών στην ορεινή Κορινθία

215

Την ίδια στιγμή που διορίζουν 600 δασκάλους για εκπαίδευση παιδιών παράνομων μεταναστών και προσφύγων (οι 200 ήδη διορίστηκαν), απογυμνώνουν τα σχολεία των χωριών από δασκάλους. Το 6θέσιο σχολείο των Καλιάνων (στην ορεινή Κορινθία) είναι κλασσικό παράδειγμα για την λογιστική αντίληψη του επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.

Διαβάστε την επιστολή των γονέων που καταγράφει την επίμονη προσπάθεια απογύμνωσης των χωριών της ορεινής Κορινθίας από δυνατότητες παροχής (με σωστό τρόπο) μόρφωσης στα παιδιά που οι γονείς τους κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο.

 

ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

«Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα χωριά, δημιουργήθηκε το 6/θέσιο, μέχρι πρότινος, σχολείο Καλιάνων που εξυπηρετεί 12 ορεινά χωριά με μέσο υψόμετρο 800 μ.

Η σχολική αυτή μονάδα απέχει από το Κιάτο και τη Νεμέα μία ώρα από το πιο απομακρυσμένο χωριό που πηγαίνουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο Καλιάνων.

Η μετακίνηση των μικρών παιδιών γίνεται καθημερινά με λεωφορεία. Ξυπνάνε τα παιδιά από τις 6.30 για να είναι στο σχολείο τους και φθάνουν στο σπίτι τους στις 14,30.

Το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Και από θέμα μετακίνησης και από θέμα θέρμανσης. Χαρακτηριστικά τον περασμένο χειμώνα το σχολείο παρέμεινε κλειστό για δύο εβδομάδες λόγο έντονων καιρικών συνθηκών.

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μία κοινωνία μακριά από παροχές που προσφέρει μία μεγάλη πόλη.

 Το φροντιστήριο  στα παιδιά μας το κάνει ο γονιός, όπως μπορεί και, με ότι γνώσεις μπορεί να έχει μιας και είμαστε  αγροτοκτηνοτροφικός πληθυσμός.

Δραστηριότητες για τα παιδιά μας δεν υπάρχουν πέρα από κάποιες προσπάθειες που οργανώνει το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας κατά  καιρούς.

Δεν ζητάμε το παράλογο,

Μη βλέπετε τα παιδιά μας μόνο ως αριθμητικές μονάδες και στηρίζεστε για την εφαρμογή του νόμου.

Ζητάμε το σχολείο μας να παραμείνει εξαθέσιο,

Μη στερείτε την παιδεία στα ορεινά παιδιά της επόμενης γενιάς.

Την αξιοπρέπειά μας θέλουμε».