Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών ο Παναγιώτης Νίκας

461

Σε ηλικία 85 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο συμπατριώτης μας Λάκωνας/Σπαρτιάτης ιδρυτής της βιομηχανίας αλλαντικών «Νίκας», Παναγιώτης Νίκας.
…Στην όγδοη δεκαετία της ζωής του ασχολήθηκε ξανά με τα αλλαντικά μέσω της “Λακωνικής Τροφίμων” με την ελιά και το ελαιόλαδο…
Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Νίκα
Υπήρξε αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Μάνη. Ήταν από τους πρώτους που προχώρησαν στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας αλλαντικών στα μέσα της δεκαετίας του ’60. 
Το έτος 1970 απέκτησε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ξεκίνησε την επίσημη δραστηριότητα του ως επικεφαλής της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ. Δύο χρόνια αργότερα η εταιρεία Νίκας θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα παρήγαγε παριζάκι και η πρώτη που θα έβγαζε αλλαντικό σε τετράγωνο σχήμα για τοστ.
Ακολουθούν συνεχώς νέες καινοτομίες, η είσοδό της στο Χρηματιστήριο το 1991 (σ.σ. η πρώτη από τον κλάδο) και ένα πρότυπο και εμβληματικό εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο μέχρι το 2003 οπότε και αποφασίζει να πουλήσει την αλλαντοβιομηχανία στην Global Finance έναντι 60 εκατ. ευρώ. 
Ο ίδιος αργότερα παραδέχθηκε πως η ενέργειά του αυτή ήταν λανθασμένη.
Στην όγδοη δεκαετία της ζωής του ασχολήθηκε ξανά με τα αλλαντικά μέσω της Λακωνικής Τροφίμων με την ελιά και το ελαιόλαδο μέσω της «Αλέα» ακόμη και με το εμφιαλωμένο νερό με το σήμα «Δίρφυς»…