Παρέδωσαν δεκάδες «Οτσαλάν» στους σμπίρους του Ερντογκάν

56

Ο Οτσαλάν δεν παραδόθηκε στα χέρια του Ερντογκάν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Παραδόθηκαν όμως στα όργανα του Ερντογκάν, και συνεχίζουν να παραδίδονται «στη ζούλα», πολλοί Τούρκοι αντιφρονούντες που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας. Και αν για τον Οτσαλάν μάθαμε που φυλακίσθηκε και ότι είναι ζωντανός, για τους παραδοθέντες από την «ανθρωπιστική» κυβέρνηση Τσίπρα, κανένας δεν γνωρίζει κάτι για την τύχη τους. Χάθηκαν από προσώπου γης!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

 

 

Είναι συγκλονιστικά αυτά που καταγγέλθηκαν δημοσίως και από επίσημα χείλη. Ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η ιιταμή-  απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ας δούμε πρώτα τις καταγγελίες:

“Ο Μουράτ Τζαπάν, είναι Τούρκος δημοσιογράφος αρχισυντάκτης του περιοδικού Nokta. Καταδικάστηκε στη χώρα του σε ποινή κάθειρξης 22,5 χρόνων για δυο δημοσιεύματά του.  Στη χώρα αυτή, εκατοντάδες δημοσιογράφοι κρατούνται στις φυλακές. Ο Τζαπάν, κατάφερε να περάσει τον Έβρο και να φτάσει στο Διδυμότειχο. Εκεί τον συνέλαβαν με μερικούς ακόμα Τούρκους που κυνηγάει το γειτονικό καθεστώς για πολιτικούς λόγους. Μ’ έναν «μαγικό τρόπο», οι άνθρωποι αυτοί ξαναβρέθηκαν στην γειτονική χώρα και από τότε αγνοείται η τύχη τους.

Τις αποκαλύψεις για τον Τζαπάν και τους υπόλοιπους πολιτικά διωκόμενους Τούρκους, τις έκαναν η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Eπίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.α.  Οι αποκαλύψεις συνοδεύτηκαν από στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν απόλυτη βασιμότητα. Αναφέρθηκαν οι περιοχές που έγιναν οι συλλήψεις των ανθρώπων που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο τρόπος που μεταφέρθηκαν στην απέναντι όχθη από κάποιους μασκοφόρους, ενώ υπάρχουν και τα στοιχεία του οχήματος της αστυνομίας που έκανε την μεταφορά αυτών των ανθρώπων.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες δεν είναι οι μοναδικές. Πριν λίγες ημέρες το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρθηκε σε δέκα Τούρκους πολίτες που πέρασαν με βάρκα στα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια επιστράφηκαν από τις Ελληνικές αρχές με την ίδια βάρκα. Στο δημοσίευμα υπάρχουν και τα ονόματα των δέκα και όπως επιπλέον αναφέρεται τρεις από αυτούς έχουν συλληφθεί ήδη και κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση που πρόσκειται στον Γκιουλέν.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες και διεθνείς διαστάσεις ανάμεσα στις οποίες και η επιστολή του επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο αναφορικά με την «απεχθή παραβίαση των πιο βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου από τις Ελληνικές αρχές». Οι επαναπροωθήσεις, από ομάδες ενόπλων κουκουλοφόρων, Τούρκων που διώκονται για τις πολιτικές τους απόψεις, αποτελεί μια ντροπή για τη χώρα μας, η κυβέρνηση της οποίας σχεδόν σφυρίζει αδιάφορα. Την ανησυχία της για τις επαναπροωθήσεις, εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».  (Στοιχεία από άρθρο του Γιάννη Παντελάκη στο Capital.gr, τα οποία διασταύρωσα).

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι εφάμιλλη των εκάστοτε δηλώσεων Τσίπρα για το μνημόνιο: «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά ακόμη, αρκούν μόνον τρεις φράσεις.

ΠΡΩΤΟΝ: Στα τόσα στοιχεία που βγήκαν στο φως, ο κ. Τζανετόπουλος δεν μπόρεσε να απαντήσει για κανένα. Τι να έλεγε άλλωστε.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Κανένας δεν κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ότι επαναπροωθούν στην Τουρκία τους ικέτες που ζητούν πολιτικό άσυλο. Η βασική κατηγορία που τους βαρύνει είναι ότι, «με την άδειά και την έγκρισή της, οι άνθρωποι του Ερντογκάν έρχονται στην Ελλάδα και τους παίρνουν για να τους πάνε πίσω …στο άγνωστο».

ΤΡΙΤΟΝ: Τον πιστεύω τον άνθρωπο που μιλά εξ ονόματος της κυβέρηησης Τσίπρα όταν λέει ότι «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις». Και τον πιστεύω γιατί, η κυβερνώσα αριστερά το έχει αποδείξει εμπράκτως, με την στάση των ανθρώπων της έναντι των δεκάδων χιλιάδων λάθρα εισερχομένων στη χώρα μας ότι. Στα τρία χρόνια που κυβερνά δεν έχει κάνει ούτε μία επαναπροώθηση.