Ο Δήμος Ναυπλιέων στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών σπουδών για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα  

38

Ο Δήμος Ναυπλιέων στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών σπουδών για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Προς υποστήριξή τους έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το νόμο ο οποίος εξισώνει την κατοχή πτυχίου σχολής Θεατρικών Σπουδών ή Θεάτρου ΑΕΙ με την κατοχή πτυχίου ΤΕΙ Δραματικής Τέχνης. Εξισώνει μια 4ετή Πανεπιστημιακή φοίτηση με μια τριετή δραματική σχολή δημόσια ή και ιδιωτική.

Κατανοούμε τον κίνδυνο υποβάθμισης των πτυχίων των σχολών Θεατρικών Σπουδών και τις δικής μας συμπεριλαμβανομένης.

Σε μια εποχή που το ζητούμενο σε όλους τους τομείς είναι η αξιοπιστία, μια τέτοια πράξη της κυβέρνησης μάλλον σε αντίθετα συμπεράσματα οδηγεί. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των φοιτητών μας και συνυπογράφουμε το αίτημα για άμεση ανάκληση του νόμου ή/και των διατάξεων του που αφορούν τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου και η εκ νέου επεξεργασία του από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τυχόν εμμονή στο Νόμο Γαβρόγλου, θα οδηγήσει σε επαγγελματικό μαρασμό τις σχολές Θεατρικών σπουδών και θα υποβαθμίσει τη σχολή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου που με τόσο κόπο και θυσίες πολλών, επιτελεί το έργο της στο δήμο μας».