ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Αυτά είναι τα 3 ξεχωριστά μηνύματα των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Πύργου»

77
Δημήτρης Καμπόσος

«…Στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, το μήνυμα ήταν ένα τεράστιο και απόλυτο ΟΧΙ προς την κυβερνητική (και όχι μόνο) πρόθεση για παράδοση του ονόματος Μακεδονία, υπό την μορφή σύνθετης ονομασίας, κατ’ απαίτηση ξένων παραγόντων. Ο ξεσηκωμός των Μακεδόνων, όπου γης, δημιούργησε νέα δεδομένα και πολλοί, κορυφαίοι θεσμικά παράγοντες, αναγκάσθηκαν να αλλάξουν στάση.

Στην Αθήνα, η λαοθάλασσα του 1.000.000 που συγκεντρώθηκε από όλη την Ελλάδα, έστειλε το μήνυμα όλων των Ελλήνων. Ένα μήνυμα αντίστασης στην πλαστογράφηση της Ιστορίας μας που, τα κόμματα και οι πολιτικοί, αλλά και ο ξένος παράγων, δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν.

Το Συλλαλητήριο που γίνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Πύργο Ηλείας, λόγω του ειδικού βάρους της Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, στέλνει το μήνυμα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, σε όλη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι μαζικό και αγωνιστικό. Η παρουσία μου ως κεντρικού ομιλητή είναι μεγάλη τιμή και με συγκλονίζει. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην ευθύνη του αιτήματος των οργανωτών, του Δήμου Άργους Μυκηνών, γεννήτορος της γενιάς του Αλεξάνδρου και της ιερής γης της Ολυμπίας, όπου θα διεξαχθεί».

Δημήτρης Καμπόσος

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

(Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ Ηλείας 12-3-2018)