Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων

38

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων,  που ξεκίνησαν με το άνοιγμα του Τριωδίου και ολοκληρώνονται με την Τελετή Λήξης του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Οι εκδηλώσεις έχουν φέτος ως θέμα «…Ονειρομασκαρέματα…. Φεγγαροξεφαντώματα».

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, μέχρι τη λήξη τους στις 18 Φεβρουαρίου 2018, έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Φεβρουαρίου 2018

Ναύπλιο, Ώρα 20:00

Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Νεανική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου «Choirobics» συνοδεία οργάνων, προσφέρουν κέφι και χαρά με τα τραγούδια τους στο παλιό Ναύπλιο και ενώνονται με τον κόσμο για να γιορτάσουν την Αποκριά. Αμέσως μετά, σας προσκαλούν στο μεγάλο party που θα ακολουθήσει….στο café Modus!

Πυργιώτικα, Ώρα 18:00

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων    « Άγιος Γεώργιος» καλεί στην πλατεία του χωριού μικρούς και μεγάλους στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Γιορτάζει την Αποκριά με πολύ χορό, άφθονο κρασί, γκόγκες και σουβλάκια.

Αγία Τριάδα, Ώρα 18:30

Η Τοπική Κοινότητα και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα…

και συνεχίζουν το γλέντι… Ώρα 21:00

στο café Μέλυδρον με party μασκέ!!!

Μάνεσι, Ώρα 19:00

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Μάνεσι «Γιώργος Καραμάνος» διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Φεβρουαρίου

Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 11:00

Για 28η συνεχή χρονιά περιμένουμε τους φίλους μας στο « Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».

Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 12.00-13.00

Το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς! Διαβάζει η εθελόντρια Μαρία Γκολφινοπούλου.

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 17.00-18.00

Σας περιμένει ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού!

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, Ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Σωματείο «Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο « Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte…παίζουν με το κοινό, παγώνουν, προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος ρίχνοντας το βλέμμα τους στα μπαλκόνια της, όπου η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. τραγουδά και χορεύει……στην μεγάλη σάλα της πόλης, την πλατεία Συντάγματος όπου τα Ντόμινο υπό τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!!

Ναύπλιο: Παλιές Εργατικές Κατοικίες, Ώρα 19:00

Στον οικισμό των παλαιών εργατικών κατοικιών οι κάτοικοι αναβιώνουν με παραδοσιακό τρόπο το έθιμο της αποκριάς με κέφι, χορό, κρασί και φαγητό.

Μιδέα, Ώρα 18:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας «Η Αλκμήνη» σας προσκαλούν όλους  ν’ αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου Γάμου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με  έθιμα και την περιφορά του Αρβανίτικου Γάμου στα γύρο χωριά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, βραστό στα καζάνια και πολλά εδέσματα.

Λευκάκια, Ώρα 19:00

Στην πλατεία του χωριού αερόστατα, μασκαράδες, φωτιές, γλέντι και χορός!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΛΙΑΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ, Ώρα  11:00

Ο καρναβαλικός ρυθμός χτυπά…κόκκινο στο Τολό!
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με την  Καρναβαλική Επιτροπή σας καλωσορίζουν στην Τολιανή  Καρναβαλοχώρα!!

Ελάτε με την παρέα σας να περάσουμε ΤΕΛΕΙΑ σε μια πρωτόγνωρη καρναβαλική γιορτή. Φορέστε ότι πιο τρελό και ελάτε να κυνηγήσουμε τον κρυμμένο θησαυρό, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να μαγευτούμε, να δημιουργήσουμε, να κερδίσουμε σούπερ δώρα. Πολλές ακόμα εκπλήξεις  σας περιμένουν, στο κέντρο του Τολού.

Βάλτε κέφι, φαντασία και ελάτε να καρναβαλιστούμε όλοι μαζί!!!

Ναύπλιο: Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 11:30

Η Χορωδία Νέων Παιδιών «tamperamento» παρουσιάζει πρόγραμμα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο συνδυάζοντας το χορωδιακό τραγούδι, την κίνηση και το χορό.

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

και συνεχίζουμε… Ώρα 12:00

Με την  Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ η οποία θα  παρουσιάσει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz σε ρυθμούς και μελωδίες, swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Ένα ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή με διάθεση και κέφι την τελευταία ημέρα της Αποκριάς!

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 12.00-13.00

Το Γαϊτανάκι! Διαβάζει και παίζει με τα παιδιά η Μαρία Κωνσταντοπούλου.

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 12.00
Παιδικό αποκριάτικο party στο Ξύλινο Κιόσκι, με θέμα: Τέρατα & Ζόμπυ.

Αραχναίο, Ώρα 11:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Τοπική Κοινότητα Αραχναίου διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στην κεντρική πλατεία του χωριού με σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί!!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, Ώρα 16:00
Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά απ’ το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ( Παλιά Νομαρχία) και διαμέσου της οδού Μπουμπουλίνας με αρχηγό τον Bασιλιά Καρνάβαλο καταλήγει στο λιμάνι ( θέση Π). Καρναβαλιστές του Δρόμου από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου μας  αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας πλαισιωμένοι από άρματα και μαριονέτες σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τη συνοδεία της ομάδας Hellix Action Theatre,  συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση… με χορό και βεγγαλικά!!!

Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 19:30 

Άρωμα cabaret  με τους Paso Latino για να χορέψουν ξέφρενα σε ρυθμούς latin, salsa, bachata, animation.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντόκου Κλεοπάτρα

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Φεβρουαρίου

Κούλουμα στον Δήμο Ναυπλιέων

Πλατανίτη, Ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου γιορτάζει τα κούλουμα στην πλατεία του χωριού με άφθονα σαρακοστιανά, λαγάνες και κρασί, τραγούδια και χορό, πέταγμα χαρταετού και πολύ διάθεση για διασκέδαση!

Αγία Παρασκευή – Τσέλο, Ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο διοργανώνει κούλουμα στον χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά, εδέσματα και μουσική.

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 12.00-13.00
«Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες» διαβάζει η εθελόντρια Κατερίνα Δελοπούλου.

* Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή.