Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός στην Τρίπολη με «καυτή υποδοχή»

77

Την ώρα που ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, θα υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στην Τρίπολη για τις ανάγκες του κορυφαίου προπαγανδιστικού του σχεδίου (το έχουν ονομάσει «Περιφερειακά Συνέδρια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης»), οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν «καυτά».

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη μελετούν την αποδόμηση των εξαγγελιών που προβλέπεται να κάνει, με παράθεση Συνεντεύξεων Τύπου και δηλώσεις των βουλευτών της Περιφέρειας.

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει λαϊκή κινητοποίηση για προβολή της ανάγκης ανατροπής των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων.

Η Λαϊκή Ενότητα βάζοντας μπροστά την «Επιτροπή Αγώνα Αρκαδίας  κατά των Πλειστηριασμών»  οργανώνει κινητοποιήσεις κατά την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 26 και 27 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό καλεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας  ανοικτή Σύσκεψη σωματείων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών, για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Τα στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας» δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα ενεργήσουν αυτόνομα ή αν θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κοινό σχεδιασμό με την ΛΑΕ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που στην Αρκαδία, και γενικότερα στην Πελοπόννησο, είναι ισχυρή και με ανταπόκριση στον κόσμο (Διαθέτει δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο), είναι αποφασισμένη να υποδηλώσει την παρουσία της με ζωντάνια.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της «Ελληνικής Λύσης» (Βελόπουλος) που εκτιμάται πως αν το αποφασίσει θα κάνει εντυπωσιακή, σε κόσμο, εμφάνιση.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης (ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ) δέχεται εισηγήσεις για μία πρώτη «εμφάνιση στο δρόμο» προκειμένου να υποδηλώσει την παρουσία του.

Το ΛΑΟΣ, που ανασυντάσσει τις δυνάμεις του μετά την θετική έκβαση των δικαστικών περιπετειών του Γιώργου Καρατζαφέρη, μάλλον δεν θα ασχοληθεί με το θέμα, περιοριζόμενο στην πολιτική κεφαλαιοποίηση της λαϊκής οργής λόγω του Σκοπιανού.

Τέλος, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, βρίσκεται μπροστά σε δίλλημα για το αν θα πρέπει να κάνει μια πρώτη εμφάνιση, μετά από μακρά περίοδο πολιτικού λήθαργου (και τι είδους πρέπει να είναι αυτή), για να αποδείξει εμπράκτως ότι η ένταξη πληθώρας στελεχών, που «διαφήμισε» τον τελευταίο καιρό, έχει αντίκρισμα και στο κεφάλαιο της ζωντανής παρουσίας στον κοινωνικό στίβο.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, θα αντιπαρατάξει μια γενική κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, συνεπικουρούμενους από κάποια κομματικά στελέχη των πολιτικών του εταίρων, ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, επιδιώκοντας να κερδίσει την μάχη της εικόνας.