Ξεκινά η Α’ Φάση Διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο Μεγαβούνι. Υπογράφτηκε το έργο διαμόρφωσης και περίφραξης του χώρου

30

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε (επ’ ωφελεία των Δημοτών) από την πολιτική της Περιφέρειας και την λεόντιο σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ. Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων και τώρα ήρθε η ώρα της Τρίπολης. Μετά από μια μακρά διαδικασία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την διαχείριση και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο Μεγαβούνι της Δ.Ε Βαλτετσίου, με την ανάθεση και υπογραφή της σύμβασης του έργου: Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείρισης απορριμμάτων Δ.Τρίπολης – Ά Φάση: Περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και της αναδόχου επιχείρησης «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε».

Στο συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου (περιμετρικού και εσωτερικού), συνολικής έκτασης Ε=62.257,00 τ.μ. στην θέση “Μεγαβούνι” της Τ.Κ. Βαλτετσίου, Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες, κατασκευή περιμετρικής συμπαγούς περίφραξης συνολικού ύψους 2,20 μ., κατασκευή περιμετρικής δεντροφύτευσης σε μια ζώνη πλάτους 5,00 μ., κατασκευή οδοποιίας, μήκους 1150,00 μ. και πλάτους 5,00μ. περιμετρικά του χώρου και θα κατασκευαστούν οι υποδομές για άρδευση και ηλεκτροφωτισμό.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, «Πλέον έχουν τελεσιδικήσει τα πάντα, και υπογράφεται το συγκεκριμένο συμφωνητικό για ένα σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Τρίπολης και αποτελεί ευχής έργον ότι αυτό ενδέχεται να καλύψει και τις ανάγκες όλης της Αρκαδίας,. Ένα έργο το οποίο είμαι σίγουρος πως θα υλοποιηθεί με σοβαρότητα, από πλευράς του ανάδοχου, ώστε να προχωρήσουμε και στην επόμενη φάση».

Όπως αποκάλυψε, «Εμείς έχουμε θέσει και στους άλλους δήμαρχους, ότι έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα στο χώρο αυτό, να καλύψουμε κάποια στιγμή, εφόσον συνεννοηθούμε, τις ανάγκες όλων των δήμων».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής επιχείρησης «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε» με έδρα τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας κ. Δημόπουλος Νικήτας, ανέφερε πως: «το έργο που ανατίθεται από σήμερα στην επιχείρησή μας είναι πολύ σοβαρό έργο για την περιοχή και για όλη την περιοχή της Αρκαδίας και θα προσέξουμε να το κάνουμε όσο γίνεται πιο καλά, έντεχνα, άρτια και εμπρόθεσμα και πιστεύω πώς θα είμαστε αντάξιοι στις υποχρεώσεις μα»ς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης από τις 2 πλευρές και με ευχές για υλοποίηση παρόμοιων σημαντικών έργων.