Νίνα Γκατζούλη: «Το μήνυμα των συλλαλητηρίων»

90

Κάνοντας μια ανακεφαλαίωση ύστερα από δυο επιτυχημένα συλλαλητήρια, το πρώτο στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και το δεύτερο στο Σύνταγμα, στις 4 Φεβρουαρίου, υπέρ της μη χρήσης του όρου Μακεδονία ή παράγωγά του για το όνομα των Σκοπίων, μπορώ να πω πως ο στόχος επετεύχθη.

Νίνα Γκατζούλη

Ο ελληνικός λαός, ο υπέροχος αυτός γίγαντας ξύπνησε από τον λήθαργο και αποφάσισε να αντιδράσει σε εχθρικές προς τα συμφέροντά του κινήσεις από μια βουλή που τον αφήνει απροστάτευτο στις βουλήσεις ξένων.
Ο λαός κραύγασε την αυξανόμενη αγανάκτησή του και υπερασπίστηκε την πίστη του στις αξίες των ελληνικών ιδεωδών. Κάποιοι και στα δυο συλλαλητήρια βροντοφώναξαν: «κραυγή λαού, οργή Θεού» και το λαϊκό αυτό απόφθεγμα του ελληνισμού το νοιώσαμε όλοι ως το μεδούλι γιατί και στις δυο αυτές συνάξεις όλοι ήρθαμε ενωμένοι, ήταν μάχες που μας ένωσαν, ήταν μάχες που αφορούσαν την πατρίδα, τον πολιτισμό μας, τα πιστεύω μας, την ύπαρξή μας. Διαφοροποιήσεις σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους αναστάλθηκαν. Μόνον μια σκέψη κυριαρχούσε στο μυαλό μας: Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!.. και το φωνάξαμε για να το διατρανώσουμε, να μας ακούσει όλη η οικουμένη, γιατί εκεί στο συλλαλητήριο στην Αθήνα ήταν και τα διεθνή κανάλια… και το βροντοφωνάξαμε στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ που μόνον αμερόληπτος δεν είναι: «το δε το όνομα σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλων κατοικούντων εν ταύτη (την πόλιν)». Ο Νίμετζ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην οριστική ονομασία στην γειτονική χώρα θα δημιουργήσει μόνιμη αστάθεια στην περιοχή.
Στις 21 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου μίλησε ο Ελληνικός λαός που ήρθε αυθόρμητα να διεκδικήσει τα δίκαιά του. Αυτός είναι που θα διασφαλίσει την εθνική μας κυριαρχία όταν το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται ανίκανο να βεβαιώσει τους πολίτες για την ασφάλεια του τόπου τους. Εκεί κοντά στον Λευκό Πύργο, με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραδίπλα και στο Σύνταγμα, Ελληνικός λαός και Εκκλησία στείλανε ομόφωνα ένα ηχηρό μήνυμα.

Νίνα Γκατζούλη

Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου