ΛΑΜΠΡΟΥ: «Στηρίζω την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τις Απόκριες και καταθέτω προτάσεις για καλύτερο αποτέλεσμα»

50

Με χαρακτηριστικά «ευγενή φρασεολογία», ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας και Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ, Τάσος Λάμπρου, αναφέρεται δημόσια στις «υπό προγραμματισμό» εκδηλώσεις του Δήμου για την περίοδο των Αποκριών.

Ζητά την δημιουργία και δημοσιοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, προκειμένου να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη εκδηλώσεων και ως εκ τούτου μειωμένη προσέλευση κόσμου. Με στόχο την παρότρυνση του κόσμου, κατοίκων του Δήμου αλλά και άλλων περιοχών, προτείνει την προβολή των εκδηλώσεων από Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Επισημαίνει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ενεργού συμμετοχής Φορέων και Εθελοντών και τονίζει ότι πρέπει να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων.

Τάσος Λάμπρου. Επικεφαλής της
Δημ. Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΕΡ

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο της Αποκριάς του έτους 2018 και με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους δημότες τους δήμου, να περάσουν καλά και να χαρούν την φετινή αποκριά. Εμείς θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο δήμο μας από το νομικό πρόσωπο πολιτισμού παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, από τους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μας, από τις σχολικές κοινότητες και φυσικά από τις εθελοντικές ομάδες – δομές που δραστηριοποιούνται στην Ερμιονίδα. Η επιτυχία θεωρείται δεδομένη, εάν υπάρχει μεράκι της προσφοράς και η ευρύτερη καλλιτεχνική δημιουργία και διάθεση.

Φυσικά, όλοι κατανοούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία σε σχέση με άλλες εποχές καθώς και την υφιστάμενη κοινωνική πραγματικότητα οι οποίες περιορίζουν τα προγράμματα των πολιτιστικών δράσεων, και το έχουμε αναγνωρίσει τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και ευρύτερα στους δημότες μας με την έκδοση ανάλογων δελτίων τύπου.

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να διατυπώνουμε τις προτάσεις μας, τις παρατηρήσεις μας με στόχο την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος, συγκεκριμένα, προτείνω:

Α) ότι απαιτείται να υπήρχει, ένα συνολικό πρόγραμμα για όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν το επόμενο δεκαήμερο στο δήμο μας, σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.

Η απουσία του αποτελεί τροχοπέδη στην μεγαλύτερη, δυνατή συμμετοχή των δημοτών μας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Β) συνέπεια του προηγούμενου θέματος, είναι το φαινόμενο της ταυτόχρονης έναρξης εκδηλώσεων άρα η απουσία συντονισμού και προγραμματισμού και  αποτελεί πρόβλημα που πρέπει άμεσα να επιλυθεί. Στόχος πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκδηλώσεις με το ταυτόχρονο ενδιαφέρον να παρουσιάζονται σε ίση κατανομή στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Γ) αυτονόητο είναι η μέγιστη δυνατή προβολή, παρουσίαση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα ΜΜΕ, με στόχο τους φίλους της Ερμιονίδας από μεγάλα αστικά κέντρα, στα πλαίσια αξιοποίησης – διερεύνησης της επισκεψιμότητας της Ερμιονίδας σε όλα τις εποχές του έτους. Σε αυτό τον τομέα απαιτείται να δώσουμε μεγάλη έμφαση και είναι το ζητούμενο για τον τουριστικό δήμο της Ερμιονίδας.

Δ) τέλος, έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν σοβαρές και ολοκληρωμένες προσπάθειες αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων από λαογραφικές πηγές υπάρχει πολύτιμο υλικό που απαιτείται να καταγραφεί και να αξιοποιηθεί. Οι εθελοντικές ομάδες και οι σύλλογοι των λαογραφικών δομών πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την διαδικασία και έμπρακτα απαιτείται να στηριχθούν από όλους μας. Όμως για να έχει συνέχεια, η αναβίωση ενός παραδοσιακού εθίμου χρειάζεται να στηριχθεί από τις σχολικές κοινότητες και από την νέα γενιά του τόπου μας.

Μετά από αυτές τις σκέψεις μας και τις προστάσεις μας σας ευχόμαστε να έχετε μια Καλή, Χαρούμενη Αποκριά».