Η διαχρονική αξία των φυτών και βοτάνων, οι θεραπευτικές τους ιδιότητες και η πρακτική αξιοποίησή τους για την οικονομική ανάπτυξη

70

Το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης οι “Όμοιοι της Μάνης”, σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα για τη διαχρονική αξία των φυτών και βοτάνων.

Θα γίνει αναφορά στις θεραπευτικές τους ιδιότητες και την πρακτική αξιοποίησή τους για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας, μιας χώρας όπου ο πρωτογενής παράγοντας της οικονομίας έχει συρρικνωθεί. Θα διανύσουμε μια διαδρομή από την Παραδοσιακή Χρήση στην Αρχαιότητα και τη Λαϊκή Δοξασία στις Σύγχρονες Επιστημονικά Κατοχυρωμένες Ιατρικές Εφαρμογές και την Ανάπτυξη Εναλλακτικών Καλλιεργειών ως Μοχλό της Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, στηριγμένη σε νέες κατευθύνσεις, είναι από τα θέματα που θα αναπτύξουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες.

Η Ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στις 6μμ, στο Γύθειο (Δημοτικό κατάστημα).