ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Το επιτυχημένο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου έκοψε την πίτα του

218

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Κρανιδίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου πατέρα Χριστοφόρου Καραβία.

Σε μια λιτή και σεμνή γιορτή, που έγινε στον χώρο του Γυμνασίου Κρανιδίου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου2018 καθηγητές και μαθητές αντάλλαξαν ευχές για το νέο χρόνο και δεσμεύτηκαν, όλη η σχολική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου να έχει μια αποδοτική σχολική χρονιά.

Η δομή της Δια Βίου Μάθησης λειτουργεί στο Κρανίδι για έντεκα συνεχή χρονιά. Το ΣΔΕ στο Κρανίδι, λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ –Ναυπλίου και καλύπτει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο γυμνασίου, να ενταχθούν στο ΣΔΕ Κρανιδίου σε δυο κύκλους μάθησης και να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου. Ένα υποχρεωτικό εφόδιο επιπέδου γνώσης και τυπικών προσόντων στην αγορά εργασίας.

Όπως τόνισε και ο διευθυντής του ΣΔΕ- Ναυπλίου –Κρανιδίου κ. Γιώργος Κόνδης, «στις μέρες μας απαιτείται να κατανοήσουν όλοι κυρίως όσοι είναι κάτω από 50 ετών και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, ότι άμεσα απαιτείται να το αποκτήσουν, θα τους είναι απαραίτητο τόσο στην εργασία τους (απαραίτητο η βεβαίωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης Υ/Ε) όσο και την ένταξή τους σε κοινωνικά προγράμματα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της πολιτείας».

Δώσαμε μια υπόσχεση, για μια αποδοτική, δημιουργική, παραγωγική χρονιά και όπως τόνισε στο μήνυμα του ο πατέρας Χριστόφορος Καραβίας «η αποτυχία και η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής , να αξιοποιήσουμε με την δύναμη του Θεού την δεύτερη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται….».
Το γεγονός ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Κρανίδι, λειτουργεί για έντεκα συνεχή χρονιά οφείλεται στο ότι υποστηρίζεται με κάθε μέσο και τρόπο από το Δήμο και από την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κρανιδίου.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να παροτρύνει τους πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση να αξιοποιήσουν αυτόν τον καινοτόμο κοινωνικό θεσμό, να παρακολουθήσουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.