Μιχαλακόπουλος και Μπούκουρας. Αυτοί που μας ξεκόλλησαν από τον καναπέ για να πάμε στη Θεσσαλονίκη

39

Δεκάδες Έλληνες από όλη την Ελλάδα πήραν την πρωτοβουλία να ναυλώσουν λεωφορεία για να διευκολυνθεί η μετάβαση όσων επιθυμούσαν, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών και κάποιοι από την Πελοπόννησο. Με κίνδυνο να αδικήσω κάποιους, θα αναφέρω δύο αγωνιστές από την Πελοπόννησο. Τον Χάρη Μιχαλακόπουλο από τον Πύργο Ηλείας, τον Στάθη Μπούκουρα από την Κόρινθο.

Όλοι όσοι θα πάνε, θα πληρώσουν ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο (25 ευρώ από Κόρινθο και 40 ευρώ από τον Πύργο), ενώ προβλέπεται και η δωρεάν μετάβαση παιδιών.

Η Κοινωνία των Πολιτών παραμέρισε τα κόμματα, τους παράγοντες και την επίσημη εκκλησία. Η απόφαση των λίγων, όπως πάντοτε, άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία ενός μεγάλου σκοπού. Χρήματα από τις πολυεθνικές δεν προσφέρθηκαν, ούτε οι διαβόητες ΜΚΟ πήραν πρωτοβουλίες. Ακόμα και τα συστημικά ΜΜΕ σφύριξαν αδιάφορα και «ξέχασαν το θέμα». Η πρωτοβουλία αιφνιδίασε τους εθνοαποδομητές και η συμμετοχή του κόσμου ακόμη τους προβλημάτισε περισσότερο. Οι Έλληνες, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την προωθούμενη συμφωνία που δείχνει να αποδέχεται την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, «έκοψαν ένα καφέ τη μέρα» όπως πολύ ωραία έγραψε η Παναγιώτα Κουή και μάζεψαν τα χρήματα του εισιτηρίου.

Το σύστημα τρόμαξε. Τα κόμματα έκοψαν τον τσαμπουκά που έκαναν. Τα κανάλια έσπασαν το εμπάργκο. Οι δύο μεγάλοι της υποταγής, υποχρεώθηκαν να συναντηθούν σήμερα για να δώσουν επιχειρήματα στα παπαγαλάκια τους να ρίξουν δηλητήριο εναντίον όσων σκέπτονται να δώσουν το παρών.

Η κυριαρχία, έστω και για λίγο, πέρασε και πάλι στον Λαό!