Κοπή Πίτας Ε.Ο.Σ. Κορίνθου στο Στεφάνι Κορινθίας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018!

49

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου θα κόψει την παραδοσιακή του βασιλόπιττα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο Στεφάνι Κορινθίας , στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με ανακοίνωσή του ΕΟΣ, απευθύνεται δημόσια πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετέχει στην δεύτερη πεζοπορική δράση του συλλόγου που θα έχει ως κατάληξη την κοπή της βασιλόπιττας και στη συνέχεια να παραστούν στο καθιερωμένο γλέντι στην ταβέρνα του χωριού!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

«Η πεζοπορία μας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού Κλένια Κορινθίας.

Θα ανηφορίσουμε στη συνέχεια ως τη θέση Πλάτανος και θα ακολουθήσουμε χωματόδρομο που μας οδηγεί στο εκκλησάκι Μουσκουφίτσα (Ζωοδόχος Πηγή) χτισμένo το 1800.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μέρος του μονοπατιού του ορεινού αγώνα «Μυκήνες – Τενέα» στο όρος Νυφίτσα (810μ.) με κατάληξη το Στεφάνι, περνώντας από τη βρύση Φραντζή.

 Εκεί, στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα κόψουμε την πίτα μας και θα ακολουθήσει κλήρωση για τα ορειβατικά δωράκια μας!

Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι κτίσμα του 14ου αιώνα.

Υψώνεται σε κεντρικό σημείο του Στεφανίου και υπήρξε ο ενοριακός ναός του χωριού μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Αγίου (Ισαπόστολου) Στεφανά το 1973.

Θα έχουμε τη δυνατότητα στη συνέχεια να επισκεφτούμε το αστεροσκοπείο και το μουσείο που στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο.

Ακολουθεί το καθιερωμένο μας γλέντι στην ταβέρνα του χωριού!»