Η Μακεδονία ξυπνά την Ελλάδα!

82
Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γράφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας*

Η μεθοδευμένη προσπάθεια να επιβληθούν έτοιμες λύσεις που στρέφονται εναντίον των εθνικών συμφερόντων από την κυβέρνηση και τα ξένα κέντρα για μια ακόμα φορά προσκρούει στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Παρά το όργιο παραπλάνησης και “ρεαλιστικών” αναφορών στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στον τύπο και το διαδίκτυο, απολύτως τίποτα δεν μετακινεί την εθνική βούληση που παραμένει συμπαγής και επιμένει ορθά ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Η αποδοχή μιας λύσης συνεπάγεται μόνο προβλήματα και κανέναν πλεονέκτημα σε κανέναν επίπεδο. Το βάθος του αλυτρωτισμού των Σκοπίων κατά πολύ υπερβαίνει μια απόφαση περιστασιακού χαρακτήρα για να διευκολυνθεί η επέκταση της Ε.Ε και του ΝΑ ΤΟ. Ένας ολόκληρος  κόσμος με δημοσιεύσεις, σχολικά βιβλία, συνέδρια, αγάλματα, εθνική προπαγάνδα, διεθνή προβολή έχει βασιστεί στον μύθο της μακεδονικής εθνότητας.

Χρήσιμα συμπεράσματα τα έχουμε λοιπόν από το γεγονός ότι

α) Η προδοσία δεν βρίσκει εύκολο έδαφος παρά την κρίση.

β) Ότι υποψιάζονται πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες για τις προκατασκευασμένες εξελίξεις.

γ) Ο εθνικισμός διαδραματίζει τον ιστορικό του ρόλο παρά την λυσσώδη επίθεση των μέσων και παρά την αδράνεια του κοινοβουλευτικού του τμήματος.

δ) Η δυνατότητα να εξελιχτεί ένα εθνικό λαϊκό κίνημα σε όρια πολύ μεγαλύτερα από αυτά που βρίσκεται είναι απολύτως υπαρκτή.

ε) Ότι άθελά του το σύστημα αναγκάζεται να παραδεχτεί  ότι  θέσεις όπως αυτή του 2008 που έκανε δεκτή την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ήταν εθνικά επιζήμιες άρα να επανέλθει σε εθνική γραμμή.

Η Ελλάδα βρίσκεται, όπως τονίζουμε συνέχεια, στην ιδιότυπη κατοχή των δανειστών αλλά και σε μια προφανή περικύκλωση από δυνάμεις εχθρικές. Όσο υπάρχει όμως η αδούλωτη Ελληνική ψυχή έχει να ελπίζει στην απελευθέρωσή της και στην ανασυγκρότησή της. Για μια ακόμα φορά ο Δραγούμης αποδεικνύεται προφητικός.

* Ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου