Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε

104
Αντρέας Ουλής. Γραμματέας Χρυσής Αυγής Αργολίδας

του Αντρέα Ουλή*

Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Αυτά ήταν τα λόγια του σπουδαίου Έλληνα, Ίωνος Δραγούμη το 1907. Τόσο διαχρονικά που νομίζεις πως γράφτηκαν πριν λίγες μέρες. Το Μακεδονικό και πάλι στο επίκεντρο. Και στο τιμόνι της χώρας ένα μάτσο ανίδεοι αρλεκίνοι που δεν διστάζουν μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον να υπονομεύσουν το μέλλον ενός ολόκληρου Έθνους.

Θυμάται άραγε κανείς πως η νεολαία Σύριζα ήταν αυτή που αναγνώριζε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία; Ήταν αυτοί που μιλούσαν διαρκώς για σωβινισμούς, πατριωτικές ψευδαισθήσεις και ανύπαρκτά θέματα.

Για να μην μακρηγορήσω όμως όποιος έχει διαβάσει τα έγγραφα που διέρρευσαν τα Wikileaks σχετικά με τον «επενδυτή» George Soros, μπορεί να καταλάβει. Το Μακεδονικό δεν είναι ένα ζήτημα απλής ονομασίας αλλά ζωτικότητας του ελληνικού Έθνους. Είναι γνωστό πως η διαίρεση των Βαλκανίων εδώ και αρκετά χρόνια είναι πρωτεύων στόχος μεγάλων κέντρων εξουσίας. Φάνηκε με τη διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας, την διαίρεση της Σερβίας, την πολιτική στάση της Αλβανίας και άλλους παράγοντες οι οποίοι όλως τυχαίως βοηθούν στην εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή και πλήρη έλεγχο της Βαλκανικής. Απ΄όταν στη διάσκεψη της Γιάλτας το 1945, μοιράστηκε ο κόσμος είναι τα ίδια κέντρα εξουσίας που κάνουν «δορυφόρους» τους μικρά και ανίσχυρα τεχνητά κρατίδια. Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Σκόπια. Μέσα σε αυτά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ακόμα μια στρατηγική κίνηση ελέγχου της περιοχής και μπορώ να το εξηγήσω με απλά λόγια.

Βιολογικά και ιστορικά Μακεδονικό Έθνος δεν υφίσταται. Είναι παράδοξο, σαν να λέμε Πελ/σιακό ή Κρητικό ή Κυπριακό Έθνος. Όλες αυτές οι περιοχές από την εποχή του Ομήρου θεωρούνται περιοχές του Ελληνισμού. Είναι κάτι που δήλωσαν δημόσια ακόμα και οι Γκλιγκόροφ και Γκεοργκέφσκι, πρώην πρόεδροι των Σκοπίων. Δήλωσαν Σλάβοι οι οποίοι δεν έχουν καμία βιολογική ή ιστορική σύνδεση με τη Μακεδονία του Φιλλίπου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άρα ως προς τι γίνεται τόσο ντόρος; Ως προς τι, η ύπαρξη κόμματος στην Ελλάδα με την ονομασία Ουράνιο Τόξο; Τι ρόλο έχει ο πρόεδρος του κ. Βοσκόπουλος, ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος gay ακτιβιστής, ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φλώρινας κ. Λιάνης, ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων  κ. Τρεμόπουλος όσο και το ίδιο του το κόμμα που σήμερα μας κυβερνά σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;  Μα φυσικά την διάλυση της εθνικής συνείδησης. Το να ρίξουν το δηλητήριο της απόσχισης. Είναι κάτι που έχει χρηματοδοτηθεί με πακτωλούς χρημάτων από τα ιδρύματα του George Soros. Είναι ένα σχέδιο που αφορά τον επόμενο αιώνα. Εφ όσον αποδεχθούμε τον όρο Μακεδονία με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό, ανοίγουμε την κερκόπορτα, μετά από 50 χρόνια να δημιουργηθούν αλυτρωτικά κινήματα «Ένωσης Μακεδόνων» ή ένωσης της  «Βόρειας Μακεδονίας με τη Νότια Μακεδονία». Ο στόχος δηλαδή  δεν είναι ο έλεγχος του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο είναι ούτως ή άλλως προτεκτοράτο αλλά η αποδυνάμωση της Ελλάδας μέσω της  υπόσκαψης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Κάτι που θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο στην τακτική των εξουσιαστών, διαίρει και βασίλευε τη Βαλκανική.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό για ποιο λόγο η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχθεί ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα. Και είναι λυπηρό που βλέπεις τους τοπικούς μας βουλευτές, από τρία διαφορετικά κόμματα να μην κάνουν λόγο για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Ούτε ο κ. Γκιόλας ούτε ο κ. Ανδριανός ούτε ο κ. Μανιάτης έχουν αγγίξει το θέμα. Να μας πουν καθαρά και ξάστερα ποια είναι η θέση τους. Τη στάση που κρατάνε οι βουλευτές Αργολίδας την κρατάει όλο το υπάρχων πολιτικό σύστημα εξουσίας. Άβουλα όντα που περιμένουν κομματικές γραμμές για να αρθρώσουν μια πρόταση. Ούτε ίχνος πατριωτικού εγωισμού.  Την άποψη που έχει κάθε νοήμων Έλλην πολίτης την εκφράζει εδώ και δεκαετίες η Χρυσή Αυγή. Μακριά από ψευδοδιλλήματα, κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας.

*Ο Αντρέας Ουλής

είναι Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Αργολίδος