Χάρης Μιχαλακόπουλος: “Πολιτικά και ηθικά είμαστε αντίθετοι στην βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας”

34
Χάρης Μιχαλακόπουλος. Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αναγέννεσις στο δήμο Πύργου”, Χάρης Μιχαλακόπουλος αρνήθηκε να συναινέσει στην ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη του Πύργου, προκαλώντας την οργή των πολιτικών που έχουν υποκύψει στην «πολιτική ορθότητα».

Διαβάστε τι σκεπτικό του, που είναι και σκεπτικό πολλών χιλιάδων Ελλήνων.

“Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου για ποιό λόγο θέλει η Δημοτική αρχή να τιμήσει τον ΠτΔ. Δεν πέφτουμε στη παγίδα της πολιτικής ορθότητας και της δήθεν καλής φιλοξενίας η οποία μπορεί να γίνει με άλλους ποικίλους τρόπους. Ο οποιοσδήποτε έρχεται στη πόλη μας στην εορτή του Αγ. Χαραλάμπους τιμάται και ευλογείται από τον Άγιο Χαράλαμπο πρωτίστως.

Η χώρα μας έχει φτωχοποιηθεί. Έχει απολέσει μεγάλος μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας και δικαιωμάτων. Είναι η μοναδική Παγκοσμίως που βρίσκεται τόσα χρόνια σε μνημόνια. Έχει “χαθει” ήδη μια γενιά νέων Ελληνόπουλων,που αναζητούν την ελπίδα στο εξωτερικό και δεν φαίνεται πουθενά άκρη στο τούνελ, το πως μπορεί να αναστραφεί αυτό. Το δημογραφικό είναι ένας εφιάλτης. Πραγματοποιείται μια βίαιη αντικατάσταση πληθυσμού.

Για όλα αυτά φταίει ένα συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό που εδώ και δεκαετίες λυμαίνεται (σχεδόν κληρονομικά)’ τα ανώτατα αξιώματα της χώρας. Όλοι αυτοί για χάρη της δικής τους καλοπέρασης και των απογόνων τους,έχουν θυσιάσει τα δικά μας παιδιά και τα έχουν καταδικάσει να είναι σκλάβοι των μνημονίων για 100 χρόνια.

Δεν ξέρω εάν μπορούμε να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε βράβευση του συγκεκριμένου πολιτικού (έχοντας στο μυαλό μας και τις ενέργειες του σε διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια της θητείας του σε διάφορα πόστα), αλλά αποκλείεται να γίνει με τη δική μας συναίνεση.

Πολιτικά και ηθικά είμαστε αντίθετοι. Έχουμε χρέος σε αυτή τη στάση για χάρη των Ελλήνων που υποφέρουν και των γενιών που έφυγαν και έρχονται.

Κλείνοντας θα σας κάνουμε γνωστό ότι ο εκάστοτε ΠτΔ θα μπορούσε να έχει γλυτώσει (ή τουλάχιστον να προσπαθήσει) το λαό, από όλα αυτά τα δεινά,κάνοντας απλή χρήση των Συνταγματικών του δικαιωμάτων, ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΗΘΕΛΕ και ΕΙΧΕ το ΘΑΡΡΟΣ. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.

Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του. Επίσης εκδίδει τα διατάγματα που είναι αναγκαία για την εκτέλεση των νόμων και δεν μπορεί ποτέ να αναστείλει την εφαρμογή τους ούτε να εξαιρέσει κανέναν από την εκτέλεσή τους. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Τι θέλουν να του απονείμουν ακριβώς είπαμε»;