Ο Καμπόσος ανεβαίνει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ψήφισμα από τον Δήμο Άργους θα μοιραστεί στους διαδηλωτές

78
Ο Δημήτρης Καμπόσος αγκαινιάζοντας την Αίθουσα Τέχνης Μέγας Αλέξανδρος

Ένα τυπικό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της 16ης Ιανουαρίου, εξελίχθηκε σε έκφραση του Λαού του Δήμου Άργους Μυκηνών υπέρ της προστασίας του ονόματος της Μακεδονίας με ότι αυτό σημαίνει.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ζήτησε τον λόγο και έθεσε ως θέμα προ Ημερησίας Διατάξεως, την πρόταση έκδοσης Ψηφίσματος, για το επίκαιρο και φλέγον εθνικό θέμα της διεκδίκησης από τους Σκοπιανούς του ονόματος της Μακεδονίας.

«Νομίζω πως είναι ιστορικές στιγμές», είπε ο Δημήτρης Καμπόσος και τόνισε «έτσι θα βοηθήσουμε και την κυβέρνηση να αντισταθεί. Θα πρέπει να πάρουμε μια καθαρή θέση».

Η άρνηση της παράταξης Νικητόπουλου για έκδοση ψηφίσματος, με το επιχείρημα «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που χειρίζεται το θέμα» και ότι «η έκδοση ενός ψηφίσματος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα λειτουργήσει διχαστικά για τους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών» προκάλεσε την απάντηση του Δημάρχου Άργους.

«Δηλαδή, ήταν διχαστικοί όλοι όσοι αναφέρθηκαν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας; Ήταν διχαστικός ο Καλλισθένης και ο Ηρόδοτος που κατέγραψαν την Αργειακή καταγωγή της δυναστείας του Φιλίππου»;

Σε παρατήρηση του Δημ. Νικητόπουλου ότι «Η Νέα Δημοκρατία, μέλος της οποίας είναι ο κ. Καμπόσος, πήρε θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας με αναφορά του ονόματος Μακεδονία», ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών τον διέκοψε τονίζοντας «Πρέπει να μάθετε κάποτε πως τα Εθνικά θέματα είναι πάνω από κάθε τι άλλο». Και κατέληξε λέγοντας «Εμείς οι Αργείοι είμαστε η γενέτειρα της γενιάς της δυναστείας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Πρέπει να πάρουμε θέση»

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με συντριπτική πλειοψηφία. Κατά της έκδοσης ψηφίσματος τάχθηκε η παράταξη Νικητόπουλου.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί προς τους 300 βουλευτές για ενίσχυση των γνώσεών τους και όπως είπε ο Δημήτρης Καμπόσος, «Θα το τυπώσω με δικές μου δαπάνες και θα πάω την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη να το μοιράσω στους Έλληνες απ’ όλη την Ελλάδα που θα είναι εκεί διαδηλώνοντας υπέρ της Μακεδονίας»