Το μοντέλο ανάπτυξης που θα καθορίσει την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών παρουσίασε στην Σπάρτη, ο Βασίλης Κορκίδης

22

«Εμείς, οι φορείς εκπροσώπησης του εμπορίου και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, οφείλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την πραγματική ανάπτυξη, η οποία να είναι δίκαιη για όλους», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητος (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στην Σπάρτη, χθες Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2017, ενώπιον εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΕ που έδειξε να γνωρίζει την παραγωγική και επιχειρηματική πραγματικότητα της Λακωνίας, αλλά και της Σπάρτης ειδικότερα, τόνισε ότι «Η ανάπτυξη αυτή προϋποθέτει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με έμφαση στην ποιότητα, που θα εδράζεται σε ένα νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο, στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ήπια τουριστική μεγέθυνση».

Οι 7.790 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Λακωνία, οι 2.179 των είναι εμπορικές καθώς και ο ετήσιος τζίρος τους, που είναι μικρότερος των 700.000.000 (μέσος όρος –ετήσιος- 70.000 ευρώ) είναι μικρογραφία της ελληνικής πραγματικότητας. «Στο πλαίσιο αυτό, το εμπόριο και οι δραστηριότητες του θα είναι καθοριστικά. Αναμφίβολα, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα έχει στον πυρήνα του τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία είναι ιστορικά εγγεγραμμένη στην ελληνική κοινωνία και οικονομία» είπε ο κ. Κορκίδης ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας «Το μοντέλο ανάπτυξης που τώρα θα δημιουργήσουμε θα καθορίσει την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών. Ας μην οπισθοδρομήσουμε. Θα απολογηθούμε για αυτά που θα τους κληροδοτήσουμε».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κορκίδης συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννη Παναρίτη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ αντάλλαξε ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με τη διαμορφούμενη οικονομία και ανέδειξε τη συμβολή της Λακωνίας και της Σπάρτης ειδικότερα στην επιχειρηματική ανάπτυξη.