Τα πρώτα «Έξυπνα Φανάρια» ρύθμισης της κυκλοφορίας ξεκίνησαν και λειτουργούν στο Άργος!

337

Το Άργος μεγαλώνει και η Δημοτική Αρχή έχει επιδοθεί σε μια πολύπλευρη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της πόλης. Η προσπάθεια μετατροπής «του μεγάλου χωριού» σε σύγχρονη πρωτεύουσα του μεγαλύτερου Καλλικρατικού Δήμου της Αργολίδας, είναι συνεχής. Η επιτυχημένη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δημιούργησε αυξημένες ροές αυτοκινήτων, κυκλοφοριακές συμφορήσεις και έλλειμμα θέσεων στάθμευσης. Η δημιουργία του πρώτου μεγάλου χώρου ελεύθερης στάθμευσης, δίπλα στην Αίθουσα Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», είναι πλέον γεγονός και η χρησιμότητά του θα φανεί τις ημέρες των γιορτών. Η ολοκλήρωση της ανάπλασης επέτρεψε τον ανακαθορισμό της κατεύθυνσης σημαντικών δρόμων. Αυτό με την σειρά του επέβαλε την ρύθμιση της κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, σε κομβικές διασταυρώσεις.

Τα πρώτα φανάρια, «έξυπνα φανάρια», όπως χαρακτηρίζονται λόγω της παροχής πληροφοριών στους οδηγούς για τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής τους, λειτουργούν από σήμερα στην κρίσιμη διασταύρωση (εισόδου προς το κέντρο) των οδών Καραολή και Δημητρίου με Ινάχου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος «Η λειτουργία των φαναριών θα διευκολύνει οδηγούς και πεζούς στην κυκλοφορία τους στο κέντρο της πόλης ενώ θα αποφευχθούν τα πολλά ατυχήματα που υπήρχαν έως τώρα. Με την ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την λειτουργία και των υπολοίπων φαναριών στα σημεία που θα τοποθετηθούν αναμένεται η βελτιστοποίηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης».

Ο Δήμος και η Τροχαία, επισημαίνουν στους οδηγούς την ανάγκη να προσέχουν τα φανάρια κατά την διέλευση τους από τις παραπάνω οδούς και να μην κινούνται με βάση τις μέχρι σήμερα συνήθειές τους.