Προχωρά το έργο της Προσωρινής Διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αντιμετωπίσθηκαν άμεσα τα απρόοπτα που εμφανίσθηκαν

29
Αυτή η εικόνα, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου Προσωρινής Διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων του Δήμου Άργους Μυκηνών. Τα απρόβλεπτα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τον εργολάβο.

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) την ένταξη των πρόσθετων εργασιών, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από το ποσοστό πρόσθετης δαπάνης που προβλέπει ο νόμος.

Τα απρόβλεπτα προβλήματα που εμφανίσθηκαν ήταν τρία:

*Καθαίρεση των κατεστραμμένων κατασκευών που είχαν γίνει για να φιλοξενήσουν τον δεματοποιητή.

*Ανάγκη εξυγίανσης του χώρου, καθώς αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες θεμελίωσης ότι το υπέδαφος ήταν παλιά χωματερή βάθους 10 μέτρων, και

*Ανάγκη αλλαγής του σχεδίου περίφραξης και ασφάλειας του χώρου καθώς «πλάκωσαν οι ευπαθείς» και άρχισαν να σηκώνουν ότι εύρισκαν μπροστά τους.

Στα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη του κ. Νικητόπουλου απάντησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος  λέγοντας πως «… η χωματερή που ήταν επιμελώς καλυμμένη ήταν εκεί από 35ετίας και δεν αναφερόταν πουθενά. Όσιν αφορά την αναγκαία πρόσθετη δαπάνη αυτή υπερκαλύπτεται από το περίσσευμα των χρημάτων που προέκυψε από την παρασχεθείσα έκπτωση».

Από την πλευρά τους οι Τεχνικές υπηρεσίες (Βασιλική Ρέντα) διαβεβαίωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι σύνηθες, κατά την εφαρμογή μιας μελέτης να προκύπτουν αποκλίσεις λόγω απροβλέπτων καταστάσεων και ότι δόθηκαν οι πρέπουσες λύσεις.