Ποιος θυμάται το Ειδικό Φρουρό Χαρ. Αμανατίδη που εκτέλεσαν παραμονή Πρωτοχρονιά; γιατί αρνήθηκε να τους παραδώσει τον οπλισμό του;

53

Μνημόσυνο στο ίδιο σημείο της δολοφονίας του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη διοργανώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) και το Α.Τ. Κηφισιάς για τα 13 χρόνια από τη “μαύρη” πρωτοχρονιά της αστυνομίας…
Δεκατρία χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο νέος τότε Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης, αρνήθηκε να παραδώσει αμαχητή τον οπλισμό του και να δεχθεί καταιγισμό πυρών από άνανδρους ασύλληπτους ακόμη εγκληματίες.

Η δολοφονία του Χαράλαμπου Αμανατίδη έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005, έξω από την κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου. Φύλαγε σκοπός, στην οδό Καρπάθου 47α, όταν τον πλησίασαν άγνωστοι και τον γάζωσαν με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς από δύο διαφορετικά όπλα, όταν αυτός αρνήθηκε να τους παραδώσει τον οπλισμό του.

Στη Βέρροια, προς τιμή του Ήρωα δόθηκε το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η μνήμη του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη παραδίδει στους νεώτερους τα μεγαλύτερα μαθήματα αυτοθυσίας και υπηρεσιακής ευσυνειδησίας, χαρακτηριστικά που λειτουργούν ως φωτοδότες στο πάντοτε σκοτεινό κακοτράχαλο και γεμάτο απρόοπτα, δρόμο των Ειδικών Φρουρών απέναντι στα αδηφάγα εγκληματικά τέρατα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης το Σωματείο Ειδικών Φρουρών την Κυριακή 31/12/2017 και ώρα 11:00 π.μ θα παραστεί στη συμβολή των οδών Θήρας και Καρπάθου στην Κηφισιά, σημείο της δολοφονίας του Συναδέλφου διοργανώνοντας και συμμετέχοντας στο μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του.

Ευχόμαστε ο φάρος του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη να φωτίζει την ψυχή και το μυαλό όλων των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία ώστε να αποφεύγουν τους σκοπέλους στον ωκεανό του εγκλήματος.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ντούμας Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας

Μαυροειδάκος Ευστράτιος»