Να κάνουμε δώρο την Ελπίδα! Στηρίζοντας το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας

30

Σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε Χριστούγεννα. Δεν θα πρέπει να μείνουμε στην επιφάνεια, στα εξωτερικά, στους τύπους (αναγκαία και αυτά ως έκφραση της ουσίας), αλλά να αφήσουμε την καρδιά μας να ζήσει τον ερχομό του Χριστού. Τότε η γέννηση Του δεν θα είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός, αλλά συγχρόνως θα γίνει και προσωπικό γεγονός.
Μόνο έτσι θα καταλάβουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, όταν αφήσουμε να γεννηθεί μέσα μας ο ίδιος ο Χριστός και δίνοντας ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Ας βάλουμε στη ζωή μας την ΑΓΑΠΗ κι ας την «μοιράσουμε» απλόχερα βοηθώντας κάθε άνθρωπο που είναι δίπλα μας και χρειάζεται την βοήθειά μας.
Στον Ιερό Ναό της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου, πολλοί συνάνθρωποί μας, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καταφεύγουν καθημερινά στο συσσίτιο, προκειμένου να πάρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού. Συναντά κανείς όχι μόνον τους χρόνια άπορους, αλλά και νεόπτωχους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας .
Η Εκκλησία βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους με την δική σας συμπαράσταση και βοήθεια. Αξίζει να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό το Θεάρεστο έργο προσφοράς και αγάπης, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που έρχονται, δίνοντας τρόφιμα για το συσσίτιο.
π. Ελευθέριος Μίχος