Μια ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους που προκαλεί θλίψη και ερωτήματα

9

Εάν η καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άργους αληθεύει, στον βαθμό που την προβάλλει, τότε βέβαια προκύπτει θέμα για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και για το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Λυκείου Άργους και την προϊσταμένη αρχή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προκύπτει όμως και θέμα ηθικής τάξεως για τους γονείς εκείνους που δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία μέσα στην οποία –και χάρις στην οποία «ζουν».

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών να προσπαθεί και να παροτρύνει, σε κάθε ευκαιρία, τους Δημότες να προτιμούν τα εμπορικά της πόλης τους, ως συμβολή αντιμετώπισης σειράς προβλημάτων που επέφερε η κρίση, και οι μαθητές να στοιβάζονται σε πούλμαν με στόχο την ενίσχυση των εμπόρων της οδού Ερμού στην Αθήνα.

Για το θέμα θα επανέλθουμε. Μέχρι τότε όμως, διαβάστε την έξοχη χιουμοριστική καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το 2ο Λύκειο Άργους , τον Λυκειάρχη και τους συνοδούς καθηγητές, για την συνεπή στήριξη της εμπορικής αγοράς της ΕΡΜΟΥ στην ΑΘΗΝΑ για άλλη μια χρονιά.

Η αποβίβαση σχεδόν όλων των μαθητών με τα χέρια γεμάτα ψώνια είναι αψευδής μάρτυρας της επιτυχίας του σκοπού της ”εκπαιδευτικής” εκδρομής.

Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι το shopping είναι το βασικότερο ζητούμενο μιας ”εκπαιδευτικής” εκδρομής των εκπαιδευτικών μας μονάδων.

Ευχόμαστε του χρόνου ακόμη καλύτερα ψώνια στην ΕΡΜΟΥ και σε άλλους ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ προορισμούς της Αθήνας στην καθιερωμένη ποια ”ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ” εκδρομή.

Ο Εμπορικός κόσμος του Άργους πάντα στην διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για να στηρίξει οικονομικά λαχειοφόρους αγορές ,ημερολόγια ή προσφέροντας δώρα για χορούς με σκοπό να πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε εμπορικούς προορισμούς στην Αθήνα.

 

Εμπορικός σύλλογος Άργους

Τσώκρη 2

τηλ. 27510 25480

email:[email protected] »