Η αντιπολίτευση του Δήμου Άργους Μυκηνών στήριξε τράπεζες, κυβέρνηση και κοράκια. Αρνήθηκε ψήφισμα στήριξης των δανειοληπτών

71
Δημήτρης Καμπόσος: Μαχητικά στο πλευρό των Δημοτών του

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Αξίζει να παρακολουθεί ένας Δημότης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών. Πέραν της ενημέρωσης και της γενικότερης πληροφόρησης που αποκτά, γνωρίζει από πρώτο χέρι, τους ανθρώπους που (υποθετικά) τον αντιπροσωπεύουν και φροντίζουν για την βελτίωση των συνθηκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Θα δει για παράδειγμα τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (Νικητόπουλος) να επιδιώκει να μονοπωλεί τις συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να συνεισφέρει (συνήθως) κάτι θετικό. Αντιθέτως, δημιουργεί εκνευρισμό και οι τοποθετήσεις του (με ένα επίχρισμα ενδιαφέροντος για τη νομιμότητα) είναι διαβρωτικές προς κάθε θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου.

Και αν για το κορυφαίο αν

αμορφωτικό έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Πέτρου, θα μπορούσε κάποιος να του βρει μια δικαιολογία, για το Κολυμβητήριο πώς να δικαιολογήσει την κάθετη άρνησή του στην κατασκευή του έργου;  Ενός έργου που το αποζητά η κοινωνία και η νεολαία περισσότερο από 40 χρόνια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια κάθετη άρνηση επέδειξε (εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου) και με την κατασκευή του Χώρου Δωρεάν Στάθμευσης, δίπλα από την Αίθουσα Τέχνης Μέγας Αλέξανδρος. Ενός έργου αναγκαίου για την επισκεψημότητα της πόλης, όπως το Οξυγώνο για την αναπνοή μας.

Τα γράφω όλα αυτά, με αφορμή την κάθετα αρνητική στάση του κ. Νικητόπουλου (ο οποίος συμπαρέσυρε σε αρνητική ψήφο σχεδόν το σύνολο της παράταξής του) στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Εισηγήθηκε ο Δήμαρχος ΄΄Αργους Μυκηνών (που έχει επιδείξει διαρκές και επίμονο ενδιαφέρον για την προστασία των Δημοτών του από τους πλειστηριασμούς) να εγκριθεί ψήφισμα που να εκφράζει ως θέση του Δήμου την αγορά μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων όλων των κόκκινων δανείων, στην ίδια τιμή που προτίθενται οι τράπεζες να τα πουλήσουν σε κερδοσκοπικά ξένα  «φανς». Να ζητηθεί ακόμη η παροχή διευκολύνσεων στους δανειολήπτες που θα μπορούν να τα αποπληρώσουν στην ίδια τιμή που τα απέκτησε το Ταμείο Παρακαταθηκών με πολλές δόσεις και περίοδο χάριτος 5 ετών.

Σ’ αυτό το ψήφισμα στήριξης των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους, ο κ. Νικητόπουλος και η παράταξή του, με μία μόνη εξαίρεση, είπαν ένα μεγάλο και κάθετο όχι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας τους:

Πήγαν –άκριτα- κόντρα στην τουριστική ανάπτυξη (ανάπλαση πλατείας).

Πήγαν –άκριτα- κόντρα στην επιθυμία των Δημοτών για κατασκευή κολυμβητηρίου.

Πήγαν –άκριτα- κόντρα στην ανάγκη του εμπορικού κόσμου για δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Και τώρα πήγαν –άκριτα- κόντρα στην ελπίδα των κατεστραμμένων Δημοτών (από τους χειρισμούς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ), για να διασώσουν την κατοικία τους και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σιγά σιγά, στην αξία και με ύψος δόσεων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες, για τις οποίες δεν ευθύνονται αυτοί.

Σεβόμενος το γεγονός ό.τι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρέπει να δίνει καλά δείγματα γραφής προς τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό βουλευτή, διατυπώνω την άποψη ό,τι «αν συνεχίσει έτσι σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης».

Υ.Γ. Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα αποσταλεί στην κυβέρνηση και στην σύνοδο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 15-12-2017.