Το ΚΚΕ ανοίγει τις κινητοποιήσεις για την πώληση της ΔΕΗ με συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

49

Το ΚΚΕ, μέσω της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», δείχνει τα αγωνιστικά ανακλαστικά του καλώντας το λαό να διαδηλώσει αντίθετα προς την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ να παραδώσει το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης σε ξένους κεφαλαιούχους και έλληνες συνεργάτες τους. 

«Στην παρούσα φάση πουλάει λιγνιτικές μονάδες. Πουλάει ολόκληρο το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, πουλάει τις μονάδες, τα ορυχεία, δίνει προίκα στο κεφάλαιο τη γη των εξαντλημένων ορυχείων περίπου 50.000 στρέμματα και ανοίγει το δρόμο και για την λεηλασία των νερών του υδροφόρου ορίζοντα» αναφέρει στην ανακοίνωση –πρόσκλησή του, περιγράφοντας αναλυτικά τι θα γίνει και τι θα ακολουθήσει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παραδίδοντας εξολοκλήρου στο μεγάλο κεφάλαιο την ηλεκτρική ενέργεια για την πιο άγρια εμπορευματοποίηση του ρεύματος που πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό.

Στην παρούσα φάση πουλάει λιγνιτικές μονάδες.

Πουλάει ολόκληρο το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, πουλάει τις μονάδες, τα ορυχεία, δίνει προίκα στο κεφάλαιο τη γη των εξαντλημένων ορυχείων περίπου 50.000 στρέμματα και ανοίγει το δρόμο και για την λεηλασία των νερών του υδροφόρου ορίζοντα.

Στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης βρίσκεται η μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη των Βαλκανίων.

Η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης είχε σοβαρότατες συνέπειες από τα μέχρι τώρα στάδια της απελευθέρωσης. Περιορισμός της χρήσης του λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή, συρρίκνωση δραστηριοτήτων στο Λιγνιτικό Κέντρο, απώλεια εκατοντάδων θέσεων σταθερής δουλειάς, μεγάλη μείωση σε όλες τις μορφές απασχόλησης, ανεργία, φτώχια, μαρασμός. Τώρα οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση.

Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ζει με τον εφιάλτη να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων.

Μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ αποφάσισαν να εγκατασταθεί στην Παλαιόχουνη η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου.

Ότι στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης έχει αδειοδοτηθεί Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ).

Ότι έχει χωροθετηθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).

Ο ενωμένος και καλά οργανωμένος αγώνας του λαού μπορεί, πρέπει και θα σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στην πώληση του ενεργειακού κέντρου.

Ενάντια στην πώληση των μονάδων και των ορυχείων.

Ενάντια στην αρπαγή της γης και του νερού της Μεγαλόπολης.

Ενάντια στην μετατροπή του λεκανοπέδιου σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου.

Να μη λείψει κανείς».