Γιατί η Παράταξη Νικητόπουλου ψηφίζει ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας του Άργους;

29
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα με προσοχή την απάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Άλλος Δρόμος» κ. Δημήτρη Νικητόπουλου, στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους κ. Αντώνη Καλοθέου. Οι Έμποροι του ζήτησαν να τους εξηγήσει γιατί ήταν αντίθετος προς την έκδοση ψηφίσματος που να απευθύνεται προς την κυβέρνηση και να ζητά την προστασία της πρώτης κατοικίας, ως ελάχιστη αναγνώριση των ευθυνών των κυβερνήσεων για την καταστροφή που οδήγησαν τη χώρα.

Και με λύπη μου διάβασα τον, γενικώς ευπρεπή, κ. Νικητόπουλο να απαντά «περί διαγραμμάτων» και να ειρωνεύεται ζητώντας από τον κορυφαίο και έμπειρο εκπρόσωπο των εμπόρων «να ενημερώνεται από επίσημα πρακτικά και όχι διαγγέλματα».

Δεν είμαι συνήγορος του Αντώνη Καλοθέου ούτε των εμπόρων (συλλήβδην) του Άργους. Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Άργους Μυκηνών έχω να καταγράψω τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: Από τις παρεμβάσεις του κ. Νικητόπουλου απέπνεε μια σταθερή αγωνία να μην αποδοθεί πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αγωνίσθηκε με πολλές παρεμβάσεις για να μην τεθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ενώπιον των ευθυνών της, όπως θα γινόταν αν η πρόταση Καμπόσου υιοθετείτο από την ΚΕΔΕ και τα κόμματα (πλην ΣΥΡΙΖΑ).

ΤΡΙΤΟΝ: Μου φάνηκε πως τον διακατείχε το άγχος μήπως κάποιος σκεφτεί ό,τι ο κ. Νικητόπουλος «δεν υπερασπίστηκε με σθένος την κυβέρνηση Τσίπρα».

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Μεταξύ προβλημάτων της Τοπικής Κοινωνίας έναντι των Τραπεζών και της Κυβέρνησης έναντι της Τρόικας, ο κ. Νικητόπουλος προτιμά να στηρίζει την κυβέρνηση έναντι των δοκιμαζομένων συμπολιτών του.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Ο κ. Νικητόπουλος βίωσε μεγάλη μοναξιά καθώς είδε, ΟΛΕΣ οι άλλες παρατάξεις να συμφωνούν με την έκδοση ψηφίσματος και επιπλέον ό,τι ένας παριστάμενος σύμβουλός του αποστασιοποιήθηκε από την γραμμή που προσπάθησε να περάσει.

Καταλήγοντας, θα πρότεινα στον κ. Νικητόπουλο που επικαλείται Ψήφισμα που είχε υπογράψει, υπέρ των διωκόμενων μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς», να μην προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ένα ψήφισμα που έχει ως στόχο (εύκολο), την Εισαγγελική Αρχή, για να καλύψει την άρνησή του να συναινέσει στην έκδοση ψηφίσματος που είχε ως στόχο την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αντί να προτείνει στους φορείς της πόλης να ενημερώνονται από τα πρακτικά, να τους προτείνει να παρίστανται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμορφώνουν προσωπική γνώμη περί του τρόπου που κάποιοι, φροντίζουν για τα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών.