Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κ. Ε. της νέας ΟΝΝΕΔ

55

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέστη στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μίλησε προς τα μέλη της που συμμετείχαν στην σύνοδο.
Αναφέρθηκε στην προσωπική του απόφαση κατάργησης της ΟΝΝΕΔ λέγοντας «Πριν από 18 μήνες αναγκάστηκα να πάρω μια τολμηρή, αλλά δύσκολη απόφαση, να καταργήσω την ΟΝΝΕΔ στην προηγούμενή της μορφή και να επιχειρήσω ένα νέο ξεκίνημα». Εξήγησε πως ήθελε «Μια νέα αρχή οικοδόμησης μιας οργάνωσης νέων πάνω σε ένα πλαίσιο αξιών το οποίο θα ήταν απολύτως εναρμονισμένο με τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνομαι τη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντος».
 

Τους συνεχάρη γιατί «επεκτάθηκε σε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα, ότι εσείς είστε στην πρώτη γραμμή της δράσης της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη των πιο αδύναμων».  

Αναφέρθηκε στην ΔΑΠ «Μια Δ.Α.Π., όμως, η οποία και αυτή με τη σειρά της μετεξελίσσεται, αλλάζει, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα».
 
Εστίασε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας την οποία εκείνος διάλεξε και η οποία έχει φτωχοποιήσει τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως, άγεται και φέρεται και από τις συνιστώσες του. Όταν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει κάνει αυτό το οποίο ξέρει πολύ καλά: Πολώνει, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και λέει συνεχώς ψέματα».

Τους κάλεσε «να βγείτε έξω από το «κουτί», να μην είστε πάντα τελείως politically correct (πολιτικά ορθοί). Αλίμονο, αν εσείς δεν τολμήσετε να πείτε μια κουβέντα παραπάνω, να σπρώξετε και το Κόμμα σε μια κατεύθυνση η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις δικές σας ανησυχίες. Πρέπει λοιπόν να εναρμονίσουμε και εμείς τις δικές μας πολιτικές με τις δικές σας ανησυχίες.

Και κατέληξε λέγοντας «Μη δείτε ποτέ τους εαυτούς σας ως επαγγελματίες της πολιτικής».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΔΩ