Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας

56
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος (αριστερά) και ο Δήμαρχος της αδελφής πόλης του Ναυπλίου, 'Οττομπρουν , Thomas Loderer

Σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2017, ήταν η τελευταία ημέρα της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν 480 εκπρόσωποι Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, εκ των οποίων οι 185 ήταν Έλληνες και μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων, του Ναυπλίου με το Οttobrun.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Thomas Loderer μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ήταν μια ευκαιρία ακόμα για συζήτηση με το φίλο και συνάδελφο δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης.
Πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν εμάς, στη Γερμανία τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες αλλά το νομικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εντελώς διαφορετικό.
Ο προγραμματισμός των επαφών των δύο δήμων για το 2018 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί την επόμενη χρονιά ολοκληρώνονται 4 δεκαετίες αδελφοποίησης. 

Τέθηκαν σήμερα  νέοι στόχοι για επίτευξη μέσα από αυτή την αδελφοποίηση, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι μας έδωσαν δουλειά, αλλά και ελπίδα συγχρόνως για εξέλιξη και πρόοδο σε πολλούς τομείς του δήμου μας.

Είναι πολύ ευχάριστο να ακούς κάθε ομιλητή σε κάθε παρουσίαση ή εισήγηση να ευχαριστεί το Δήμο Ναυπλιέων και το Ναύπλιο για τη διοργάνωση του 2016 και να νοσταλγούν όλοι εκείνες τις ημέρες».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) είναι ένα δυναμικό δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων που δημιουργήθηκε μετά το 2010, βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Στόχος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση διορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου 2011 ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Hans-Joachim Fuchtel.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων, πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ελλήνων και γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από τη συνεργασία προκύπτουν προσωπικές σχέσεις, οι οποίες προωθούν την αλληλοκατανόηση, βελτιώνοντας έτσι επίσης το κλίμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Η προηγούμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση είχε φιλοξενηθεί στο Ναύπλιον το 2016.

Περισσότερα για την διεξαγωγή της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ΕΔΩ