Ξεκινά σήμερα το 4o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA»

23

Με συμμετοχή 30 Χορωδιακών σχημάτων, από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλα κράτη της Ευρώπης, διεξάγεται στο Ναύπλιο, για τέταρτη συνεχή χρονιά  το  «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 4o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ».

Το Φεστιβάλ, που ξεκινά σήμερα 15 Ν0εμβρίου 2015, θα διαρκέσει μέχρι και την 19η Νοεμβρίου 2017.

Οργανώνεται από τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού) σε συνεργασία με την εταιρεία ARTIVA Cultural Management & Advertising.

Το Φεστιβάλ, θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Διατηρεί όμως και την ελεύθερη συμμετοχή των χορωδιών όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

Στα τρία χρόνια διεξαγωγής του Φεστιβάλ, έχουν λάβει μέρος 95 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και περισσότεροι από 5.000 χορωδοί και επισκέπτες έχουν επισκεφθεί τις ημέρες του Φεστιβάλ, την πόλη του Ναυπλίου.  Η υψηλή προσέλευση ακροατών έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της φήμης του προσελκύοντας επισκέπτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδος. Τα περισσότερα χορωδιακά σχήματα που θα εμφανισθούν έχουν μεγάλη ιστορία στο χορωδιακό τραγούδι, έχοντας συμμετάσχει και  βραβευτεί διεθνώς.  

Το πολύ υψηλό οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο του Φεστιβάλ σε συνδυασμό με τη γοητεία και την ομορφιά του Ναυπλίου, κατατάσσει το “ΝΑΥΠΛΙΟ- ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ” στα καλύτερα της Ελλάδας.

Την  κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Φεστιβάλ κοσμούν εξέχουσες προσωπικότητες  της χορωδιακής τέχνης.