ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Τηρήσαμε τις διαδικασίες. Έχουμε το δικαίωμα. Το αυριανό Μουσικό Σχολείο Αργολίδας είναι σχολείο όλων μας

17

Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία για την σύγκληση της επίμαχης σύσκεψης για το μέλλον του Μουσικού Σχολείου και απαντώντας στην ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων έδωσε στην δημοσιότητα την κατωτέρω ανακοίνωση.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Είναι αδήριτη ανάγκη να εκδοθεί μία ανακοίνωση που να απαντά  επί της ουσίας σε μία πρόταση την οποία οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί ο σχολικός σύμβουλος, η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και κάθε νοήμων υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά προς εξέταση και διαβούλευση. 

Θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένη μία 100% στοιχειοθετημένη απάντηση διότι ο λαϊκισμός και το ψέμα δεν είναι ό τρόπος που πολιτευόμαστε αλλά έχουμε χρέος να τα αντικρούομε με συνέπεια και σκληρότητα μιας και αποτελούν την πηγή και βασική αιτία της κρίσης και της κοινωνικής παρακμής. 

  1. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είχε προσκληθεί εγγράφως και γνώριζε την ώρα, την ημέρα της συνάντησης και φυσικά το θέμα (ο πίνακας αποδεκτών, τα έγγραφα και η μαρτυρία του κ. Πετσέλη και της κυρίας Καχριμάνη το αποδεικνύουν). Μην υποτιμάτε τόσο τον κόσμο με τέτοια φτηνά ψέματα εκτίθεσθε όπως εκτέθηκε και ο εκπρόσωπός σας στα μάτια όλων των παριστάμενων. 
  2. Η συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας(όχι Άργους αλλά Αργολίδας) προήλθε μετά από αίτημα της διεύθυνσης του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.  Στη συνάντηση ζήτησαν την προμήθεια μιας προκατασκευασμένης αίθουσας λόγω προβλήματος στέγασης. Φυσικά το αίτημά τους έγινε αποδεκτό και η δρομολόγηση για την πραγματοποίηση αυτού κανονίστηκε για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν δέχεται αιτήματα από τα σχολεία της περιοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών για επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται σε αυτά. 

Αυταπόδεικτα το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας είναι σχολείο των δήμων Ναυπλιέων , Άργους Μυκηνών , Ασκληπειίου και Ερμιονίδας άρα δεν υφίσταται παρέμβαση σε σχολική μονάδα άλλου Δήμου. 

  1. Στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδαςφοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών του δήμου μας άρα η λειτουργία του και η στέγαση του μας αφορά άμεσα όπως μας αφορά και το ειδικού Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αργολίδας  που στεγάζονται στο Άργος. Αντίστοιχα και τους άλλους δήμους θα έπρεπε  να τους ενδιαφέρουν  το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αργολίδαςτα οποία στεγάζονται στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων. 
  2. Την απάντηση στη σχετική πρόταση που διατυπώθηκε οι εμπλεκόμενοι να την εκφράσουν -δικαιολογήσουν στους γονείς και κηδεμόνες , στους μαθητές στους καθηγητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι σε εμάς. 
  3. Καλούμε όλους τους παριστάμενους φορείς να εκφράσουν τη γνώμη τους με παρρησία και θάρρος. Ενημερώνουμε ότι αν εξαιρέσουμε τον εκπρόσωπο του Δήμου Άργους Μυκηνών η πλειοψηφία αντιμετώπισε πολύ θετικά την πρόταση. 
  4. Θεωρούμε καθήκον μας την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων σε ότι αφορά τους δημότες μας και φυσικά τα παιδιά μας. 

Αυτοί που ποινικοποιούν την διατύπωση πρότασης μόνο και μόνο επειδή δεν την είχαν σκεφθεί οι ίδιοι καλό θα ήταν να σεβαστούν τους πολίτες και να την αγκαλιάσουν. 

 

ΥΓ1: Σε ότι αφορά το θέμα των απορριμμάτων δεν θα σχολιάσουμε τίποτα και να γνωρίζετε ότι είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε μιας και η δεοντολογία το επιβάλλει. Σε περίπτωση που επανέλθετε με ανακριβή και ψευδή υπονοούμενα για το σχετικό θέμα τότε θα μας «επιτρέψετε» να εξηγήσουμε και εμείς με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο τι ακριβώς έχει γίνει και ποιός έχει ήδη κληθεί και πληρώνει το τίμημα.

ΥΓ2: Θα κάνει κάποιος κριτική στη συγκεκριμένη πρόταση επιχειρηματολογώντας ή απλά θα ……..

 

ΥΓ3: Τα δημοτικά θέματα με κορυφαίο αυτό της παιδείας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει σημείο ανταλλαγής πολιτικάντικων ανακοινώσεων για αυτό και δεν θα  παρασυρθούμε σε φαινόμενα ping pong. Θέτουμε την πρότασης μας στην κρίση των πολιτών όπως και όλους τους εμπλεκόμενους». 

Σχετικό δημοσίευμα3: ΕΔΩ

 

Σχετικό δημοσίευμα2: ΕΔΩ

 

Σχετικό δημοσίευμα1: ΕΔΩ