Επιτυχημένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα. Οι αντιδράσεις δεν στάθηκαν ικανές να την παρεμποδίσουν

79

Παρά την αντίδραση πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και της δημοτικής αρχής των Τρικάλων (ελέγχεται από τη Νέα Δημοκρατία), η αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε (χθες 11-11-2017) η πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, γέμισε ασφυκτικά και χρειάσθηκε να ανοίξουν και άλλοι παράπλευροι χώροι.

Τα “αντιφασιστικά” κελεύσματα των γνωστών παρακρατικών που οργάνωσαν ακόμη μία παράνομη αντισυγκέντρωση, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την εκδήλωση.

Πριν από την κεντρική ομιλία, χαιρέτησαν οι βουλευτές, Ευάγγελος Καρακώστας, Γιάννης Σαχινίδης, Σωτηρία Βλάχου, Ελένη Ζαρούλια και ο ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Μισιάκας, ο οποίος μίλησε “για πανικό του σάπιου κατεστημένου για την πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής” τονίζοντας πως “οι Έλληνες εθνικιστές είναι η τελευταία ελπίδα του έθνους για επιβίωση”.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι “η Χρυσή Αυγή μοιράζει θέσεις Αγώνα και όχι “βουλευτιλίκια” και ότι η Χρυσή Αυγή είναι ιδέα, γι΄ αυτό και δεν νικιέται”!

Με αφορμή το δώρο από την Τοπική Τρικάλων ο Νίκος Μιχαλολιάκος σημείωσε πως ο παππούς του είχε πολεμήσει το 1897 στον “ατυχή πόλεμο”, καθώς και το 1912 για την Ελευθερία της Πατρίδος.

Τον Νίκο Μιχαλολιάκο προλόγισε το στέλεχος της Τοπικής Τρικάλων, Χρήστος Τσιόλας, ο οποίος και του δώρισε δύο πίνακες με θεματολογία από την ιστορία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, απευθυνόμενος στο πλήθος και απαντώντας στο γνωστό σύνθημα: “Άκου Αρχηγέ…” σημείωσε πως «οι απροσκύνητοι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες είναι αυτοί που ξεφτίλισαν το σύστημα για ακόμη μια φορά».

 

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επισήμανε πως “το 2013 οι Συναγωνιστές έδιναν Αγώνα μέσα από τα κελιά και ότι μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις του αριστερού παρακράτους που μισεί το Έθνος κατά των Ελλήνων Εθνικιστών”.

Δήλωσε πως “είναι τιμή μας που ο Νεοδημοκράτης δήμαρχος ανακήρυξε τον ίδιο ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην πόλη”, προαναγγέλλοντας διεκδίκηση του Δήμου Τρίκαλων από την Χρυσή Αυγή και κατάθεση ψηφοδελτίου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τόνισε πως “η Νέα Δημοκρατία είναι συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση όλων των ανθελληνικών νομοσχεδίων”, ενώ στην συνέχεια ανέλυσε το αγροτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, μία βασική παράμετρος του οποίου είναι η διαγραφή των αγροτικών χρεών. Για τις εκλογές στην “κεντροαριστερά” τόνισε πως “η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι μη αναστρέψιμη και θα συνεχίζει να είναι πτωτική”.

Παράλληλα, θύμισε πως “τα ύπουλα σχέδια αποδόμησης της Χρυσής Αυγής και η λάσπη των νταβατζήδων της ενημέρωσης μαίνονται από το 2012 χωρίς αποτέλεσμα”, ενώ αποκάλυψε πως “6 πρώην βουλευτές – που είχαν ψηφίσει Μνημόνια – ζήτησαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή”! Τέλος, κάλεσε όλους να βρίσκονται σε Αγωνιστική εγρήγορση.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ

Ανακοινώσεις, μέσω των οποίων κήρυσσαν ανεπιθύμητο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής είχαν εκδώσει, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, Μαθητικά Συμβούλια Σχολείων, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (παράταξη της ΕΛΜΕ), το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Γιατρών, οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Τρικκαίων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία», η κίνηση «Μετέωρα για Όλους», η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, η ΕΑΑΚ Βόλου, η ΚΕΡΦΑΑ Βόλου και από τις κομματικές οργανώσεις των Τρικάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΑΣ.