Δημ. Κρίγγος: «Κατασκευάζουμε το κολυμβητήριο κόντρα στους μόνιμα «φωνασκούντες» – Υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής για τις επόμενες γενεές»

37

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Νικητόπουλου για το κολυμβητήριο το οποίο θα κατασκευάσει ο δήμος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

“Η 24η Νοεμβρίου 2017 αποτέλεσε, άλλη μία, ιστορική ημέρα για το δήμο Άργους Μυκηνών με την δημοπράτηση του κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου του δήμου μας. Ένα αίτημα και μια ανάγκη δεκαετιών για την πόλη που η δημοτική μας αρχή, και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος, έρχεται να υλοποιήσει. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι κόντρα στις αντιξοότητες και εν μέσω ενός δυσμενέστατου οικονομικού περιβάλλοντος, το οποίο βιώνουμε όλοι, πολίτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση, υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής για τις επόμενες γενεές, αναλαμβάνουμε ευθύνες και με όραμα δημιουργούμε ένα δήμο με καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης για τους πολίτες. Θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του δήμου μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες οι οποίοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και ξεπεράσαμε πάρα πολλές δυσκολίες σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να φθάσουμε στο σημείο να δημοπρατήσουμε το μεγάλο αυτό έργο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.722.305 Ευρώ και γίνεται από χρήματα που εξοικονομήσαμε στο δήμο με καλή διαχείριση.

Σχετικά με τις «παρατηρήσεις» του κ. Νικητόπουλου και σε όλους όσοι, επιλέγοντας την στείρα αντιπολίτευση, δεν ψήφισαν την υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου για το δήμο μας έργου αλλά και στους λοιπούς «μόνιμα αντιπολιτευόμενους» οιοδήποτε έργο στο δήμο μας,  θα ήθελα να τους επισημάνω :

Η παρούσα δημοτική αρχή θα υλοποιήσει άλλο ένα μεγάλο έργο για τον τόπο μας που επί πολλές δεκαετίες αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών.  Δημιουργούμε ένα σύγχρονο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο το οποίο θα είναι βιώσιμο, θα λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο στο δήμο μας, σύμφωνο με όλες τις προδιαγραφές. Αυτό εξάλλου πιστοποιείται και από την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που με το με αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/393635/21326/2592/555 της 11/10/2017 έγγραφό της μας χορήγησε Έγκριση Λειτουργικότητας. Εύλογα δε γεννάται το ερώτημα αν γνωρίζει κάποιος, από τους μόνιμα «φωνασκούντες», καλύτερα από την ΓΓΑ τις προδιαγραφές για την ανέγερση κλειστών κολυμβητηρίων;

Η πρόθεσή τους για τη μη υλοποίηση του έργου είναι προφανής όταν δηλώνουν ότι «επιθυμούν» την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου με πισίνα 50 μέτρων, όταν εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας θα έπρεπε να δαπανηθούν, με συντηρητικές προβλέψεις, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια (!) ευρώ… Όταν μάλιστα αυτά τα χρήματα δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθούν ούτε στις «καλές» εποχές. Η εκτόξευση βεγγαλικών και το να ονειροπολείς είναι εύκολη υπόθεση αλλά όταν προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα θα πρέπει να εξηγείς και με τι πόρους θα φτιάχνονταν ένα τέτοιο έργο.

Επιπροσθέτως δε της κατασκευής τίθεται και το θέμα της λειτουργίας και συντήρησης. Ουδόλως μας εξήγησε ο κ. Νικητόπουλος πώς θα μπορούσε να λειτουργεί ένα τέτοιο θηριώδες κολυμβητήριο, όταν ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται σε άλλα κολυμβητήρια που λειτουργούν μόνο λίγους μήνες το χρόνο λόγω υψηλού κόστους και ελλείψει πόρων. Στόχος μας και δέσμευσή μας είναι να παραδώσουμε στους δημότες μας και στην τωρινή γενιά αλλά και στις επόμενες ένα κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και το οποίο δεν είχαν την χαρά να απολαύσουν οι προηγούμενες γενιές. Σύμφωνα δε με τα λεγόμενα του κ. Νικητόπουλου εμείς θα έπρεπε να παραμείνουμε άπραγοι και να μην κατασκευάσουμε τίποτα μέχρι να βρεθούν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για την κατασκευή του κολυμβητηρίου διαστάσεων που αυτός επιθυμεί και μέχρι τότε, ήτοι για τα επόμενα 20-30 χρόνια, να μην κατασκευαστεί το κολυμβητήριο όπως δεν κατασκευάστηκε ποτέ έως τώρα!!!  

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ο χαρακτήρας του κολυμβητηρίου και ο σκοπός μας δεν είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εμείς φτιάχνουμε για τα παιδιά μας έναν χώρο καθημερινής άθλησης μεμονωμένων αθλητών και Συλλόγων στον οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν και αγώνες, κάτι που ο κ. Νικητόπουλος αγνοεί ή σκοπίμως ανακριβώς αναφέρει στις δηλώσεις του.  Το δικό μας κολυμβητήριο έχει διαστάσεις 25Χ16 και άρα προκύπτει ότι μπορεί να δεχθεί Διασυλλογικούς και Διαδημοτικούς αγώνες και φυσικά προπονήσεις. Παραθέτω προς απόδειξη το πίνακα της ΓΓΑ όπου ορίζει σε ποια γήπεδα γίνονται ποιοι αγώνες:

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο λαϊκισμός και η στείρα αντιπολίτευση. Εν μέσω του «αρμαγεδώνα» που ζούμε καλούμαστε όλοι να δράσουμε για το καλό του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Οι φιλοδοξίες ενός εκάστους εξ ημών δεν επιτυγχάνονται με την μόνιμη άρνηση σε οτιδήποτε θετικό προτείνεται ή υλοποιείται στον τόπο μας. Ο καθένας μας θα πρέπει να αποφασίσει για το ίχνος που τυχόν θα αφήσει και να επιλέξει είτε το ρόλο του μόνιμου αρνητή και μηδενιστή ή της δημιουργίας και εν μέσω του γόνιμου διαλόγου της προόδου. Όποιο ρόλο δε και να επιλέξει ο κ. Νικητόπουλος και οι συν αυτώ το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα συνεχίσει τα έργα πνοής που υλοποιεί κόντρα σε όλους όσοι επιθυμούν τη στασιμότητα. Με Δήμαρχο τον Δημήτρη Καμπόσο συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, και όχι μόνο, και να παραδίδουμε έργα στους συνδημότες μας στους οποίους και μόνο όλοι είμαστε υπόλογοι και είναι και αυτοί που στο τέλος θα μας κρίνουν”.