Δεν τους αντέχω πια τους ψεύτες και τους εθελοτυφλούντες

80

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πρόδωσαν το όραμα και τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων που τους πίστεψαν και τους ακολούθησαν. Ελλήνων, που πάλεψαν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο μιας όμορφης, ανθρώπινης και πατριωτικής κοινωνίας, όπως την περιέγραφε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Σαν εξουσία, έχτισαν μια Ελλάδα φτωχή σε ελπίδες, με πλούσιους όμως πολιτικούς και πάμπλουτους παρατρεχάμενους, αξιοποιώντας υπέρ των ολίγων το ξεπούλημα στοιχείων Εθνικής Κυριαρχίας και ιδιοποιούμενοι ένα μεγάλο μέρος του πλούτου που εισέρευσε από τον Ευρωπαϊκό Κορβανά.

Εξαπέλυσαν κηρύγματα  μίσους και πάθιασαν διχαστικά, εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που μπόλιασαν με τη σειρά τους τα παιδιά τους, με τις ίδιες αντιλήψεις. «Δεξιός σημαίνει απόβλητος» ήταν το μήνυμα. Το φώναξαν σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία. Τόσο επίμονα και τόσο δυνατά που, στο τέλος τους πίστεψαν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι «οι δεξιοί», που ντρέπονται πια να διακηρύξουν το πιστεύω τους.

Είκοσι χρόνια, δεν είναι λίγα. Ο κρατικός μηχανισμός, δεν αλώθηκε απλώς. Αλλοιώθηκε στην κυριολεξία. Το σύστημα των αξιών μας, που είχε ως βάση τον άνθρωπο και την πατρίδα, ανετράπη. Τώρα «η πάρτη μου» και ο κοσμοπολιτισμός κυριαρχούν δημιουργώντας μια άλλη τάξη πραγμάτων. Μια τάξη πραγμάτων, όπου οι μόνες σταθερές είναι η οικογενειοκρατία και η παρεοκρατία. Όπου οι πτωχοί αυγατίζουν και οι χρεωμένοι στις τράπεζες αντικατέστησαν την παλαιά αστική τάξη. Όπου οι πολίτες ξαναγίνονται ραγιάδες των πολιτικών παραγόντων και των εκφραστών του πλούτου.

Έκαψαν τους φακέλους στην Χαλυβουργική για να προετοιμάσουν την εποχή «του Μεγάλου Αδελφού» στην Γενική Γραμματεία Πληροφ. Συστημάτων. Και αυτό το ονόμασαν ελευθερία.

Αυτοί οι άνθρωποι, που έδιωξαν τις βιομηχανίες στα Βαλκάνια και έφεραν 2.000.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα φωνάζουν σήμερα ξεδιάντροπα, κατηγορούν χωρίς αιδώ τους άλλους ομοτράπεζούς τους και μας υπόσχονται ένα κράτος όπου, “πρώτα ο πολίτης”.

Καλά κάνουν! Κανένας δεν τους ρώτησε το αυτονόητο. “Πριν και από την Ελλάδα; Πριν και από την ιστορία μας; Πριν και από την εθνική μας ταυτότητα; Πριν και από την εθνική μας ελευθερία”; Δηλαδή θα έχουμε πολίτες που θα καλοπερνούν χωρίς να μας ενδιαφέρει αν θα είναι Τανζανοί ή Ούγκα μπούγκα; Θα συνεχίσουμε να πουλάμε την πατρική περιουσία για να την τρώνε κάποιοι πολίτες, με τις εκ του εξωτερικού σειρήνες;

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, όταν κάποια στιγμή του πούμε “μετά τα ασημικά, πούλησες την τραπεζαρία και κομμάτι από το οικόπεδο” θα έχει κάθε δικαίωμα να μας απαντά “εγώ δεν ξεγέλασα κανένα. Είπα, πρώτα ο πολίτης. Δεν είπα ούτε ποιός πολίτης, ούτε έναντι τίνος θα είναι η προτεραιότητα”.

Και ο Νεοδημοκράτης πρωθυπουργός, όταν κάποια στιγμή τον ρωτήσουμε «γιατί τα ανέχτηκες όλα αυτά; Γιατί συνέχισες την πολιτική του προκατόχου σου»; Θα έχει κάθε δικαίωμα να μας απαντήσει «“εγώ δεν ξεγέλασα κανένα. Είπα, ψηφίστε με για να μείνουμε στην Ευρώπη. Δεν είπα ούτε ποια Ευρώπη, ούτε έναντι ποίου τιμήματος».

Και αυτοί μεν «καλά κάνουν». Οι ψηφοφόροι τους όμως;

Γι’ αυτό σας λέω… «δεν τους αντέχω πια τους ψεύτες και τους εθελοτυφλούντες»