Προσκύνημα στους Ελευθερωτές του Ναυπλίου και στην Ιστορική Μνήμη «Ο Δρόμος των κάστρων» του «Παλαμήδειου Άθλου»

37

Είναι ο μοναδικός δρόμος, πανελληνίως, που περιλαμβάνει την ανάβαση και την διαδρομή μέσα σε κάστρα. Γι αυτό και χρόνο με τον χρόνο οι, εκτός Ναυπλιέων, συμμετέχοντες αυξάνουν. Και όλοι, ξένοι και ντόπιοι, μαθαίνουν πως κάθε σκαλοπάτι που θα ανεβαίνουν είναι και μια απόδοση τιμής στους μαχητές της ελευθερίας που «πήραν το άπαρτο κάστρο του Παλαμηδιού» από τον Τούρκο κατακτητή.

Το ενδιαφέρον συμμετοχής στον «Δρόμο των Κάστρων» του «Παλαμήδειου Άθλου 2017» έχει οδηγήσει στην εξάντληση του προαποφασισμένου αριθμού συμμετοχών και στην προσεκτική διαχείρισή τους από την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να μη βρεθούν επισκέπτες της τελευταίας στιγμής που δεν θα μπορούν να λάβουν «το πακέτο που συνοδεύει την συμμετοχή».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Οργανωτικός Διευθυντής της δράσης, Ευάγγελος Παπαποστόλου, «είναι τόσες οι συμμετοχές που αποφασίσαμε να την αναρτήσουμε αεροπανώ γνωστοποίησης του γεγονότος».

Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αίθουσα του πολυχώρου ΦΟΥΓΑΡΟ (είναι και χορηγός της δράσης), μίλησαν:

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, υπό την διπλή ιδιότητα του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δημάρχου Ναυπλιέων, ο οποίος τόνισε την πολυπαραγοντική σημασία της δράσης (Υπενθύμιση της Ιστορίας, Τιμή στους Ελευθερωτές, Εκπαιδευτική διάσταση και Διάσταση αλληλεγγύης με απόδοση Κοινωνικού Μερίσματος που θα προκύψει από τις συμμετοχές, στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία).

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος τόνισε την διαρκή συμπαράσταση της Περιφέρειας προς κάθε σοβαρό αθλητικό γεγονός και την στήριξη του Παλαμήδειου Άθλου από την πρώτη στιγμή.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Σταμέλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα της Τροχαίας που λαμβάνονται για διευκόλυνση της διεξαγωγής της δράσης και της ασφάλειας των συμμετεχόντων, χωρίς αυτά να αποτελέσουν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην συνήθη κίνηση και επισκεψιμότητα της πόλης του Ναυπλίου. Όπως είπε, «Η Τροχαία θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων με τον πιο ήπιο τρόπο, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα ασφάλειας των συμμετεχόντων. Θα υπάρξουν καθοδηγητικές πινακίδες που θα οδηγούν τους επισκέπτες της πόλης, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο μεγάλο χώρο στάθμευσης του λιμανιού».

Η όλη δράση του μοναδικού αυτού αθλητικού γεγονότος καλύπτεται από μέτρα υγειονομικής κάλυψης, εφάμιλλα του κλασσικού Μαραθωνίου των Αθηνών.