500 χιλιόμετρα την ημέρα κάνουν τα σκουπιδιάρικα για να κρατάνε το χωριά του δήμου Άργους Μυκηνών χωρίς σκουπίδια στους κάδους.

406
Τα χωριά και οι νέοι είναι πρώτη γραμμή φροντίδας του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου
Τέτοιες εικόνες δεν θα συναντήσετε στα χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών

Διαμαρτύρονται όλα τα χωριά των Καλλικρατικών Δήμων γιατί οι Δήμαρχοι τους έχουν εγκαταλείψει και οι κάδοι ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια. Ένα φαινόμενο που το συναντάς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο… εκτός από τα χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών. Ρωτήσαμε κατοίκους, τι κάνουν τα σκουπίδια τους και μας απάντησαν «έχουμε πολλούς κάδους και τα πετάμε μέσα. Τα σκουπιδιάρικα περνάνε και τους αδειάζουν όπως και στο Άργος. Δεν προλαβαίνουν να ξεχειλίσουν και να βρωμίσουν το χωριό».

Μας έκανε εντύπωση και απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Χρήστο Πετσέλη. Τον ρωτήσαμε πως καταφέρνει και κρατά καθαρά τα χωριά και τους κοινόχρηστους χώρους. Από ότι μας είπε, η συνταγή είναι απλή και εφαρμόσιμη. Διαβάστε τι μας είπε:

«Είμαστε ο μεγαλύτερος δήμος της Αργολίδας. Με τα περισσότερα χωριά και τη μεγαλύτερη έκταση. Έχουμε σύνορα με την Αρκαδία (Αχλαδόκαμπος, Καρυά) και με την Κορινθία (Προσύμνη, Λίμνες, Κουτσοπόδι). Φροντίζουμε την καθαριότητα σε περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εξυπηρετούμε το μισό πληθυσμό της Αργολίδας. Με ρωτάτε πως κρατάμε τα χωριά καθαρά, είναι απλό: Αυτή είναι η εντολή του Δημάρχου «να έχουν τα χωριά, αναλογικά, τις ίδιες υπηρεσίες με το Άργος. Και το εφαρμόζουμε, γιατί αν δεν το κάνουμε, «ποιος είδε τον Καμπόσο και δεν φοβήθηκε». Άλλωστε, ποιος λίγο ποιος πολύ, από τα χωριά καταγόμαστε. Νιώσαμε για χρόνια την εγκατάλειψη. Η ηθική και ο νόμος απαιτεί να μην υπάρχουν δημότες δεύτερης κατηγορίας. Και γι’ αυτό προσπαθούμε.

 

Χωριά και πόλη απολαμβάνουν ισότιμες υπηρεσίες καθαριότητας

Να σημειώσετε πως ο Δήμαρχος μας έχει δώσει όλα τα αναγκαία μέσα, παρά τους πολύ δύσκολους καιρούς και τις περικοπές των προϋπολογισμών μας από τις κυβερνήσεις. Και να γνωρίζετε πως είναι πολλά τα χρήματα που πάνε για την καθαριότητα των χωριών. Σκεφτείτε πως τα απορριμματοφόρα κάνουν 500 χιλιόμετρα την ημέρα για να τα κρατάμε καθαρά. Μετρήστε πετρέλαια, μετρήστε λιπαντικά, μετρήστε ανταλλακτικά, μετρήστε φθορές και θα καταλάβετε πως πραγματικά τα χωριά είναι σε πρώτη γραμμή φροντίδας του Δημάρχου».

Τον ευχαριστήσαμε και αναρωτηθήκαμε γιατί οι άλλοι Δήμαρχοι δεν ακολουθούν την συνταγή Καμπόσου;

Νικηφόρος Λυκίδης