Φράγμα Ασωπού: Ζητάνε από τον εργολάβο να κατασκευάσει το έργο χωρίς να έχουν Μελέτη Περιβαλλοντικών όρων σε ισχύ

419

Ματαιώθηκε σύσκεψη σχετική με την πορεία του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της Κορινθίας, του Φράγματος του Ασωπού, την κατασκευή του οποίου περιμένουν περισσότερο από είκοσι χρόνια οι αγρότες.

Η σύσκεψη που επρόκειτο να γίνει επί τόπου του έργου και είχε προκληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ματαιώθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλλίρης αποχώρησε θεωρώντας ως υποτιμητικό την συζήτηση με εκπρόσωπο του εργολάβου κατασκευαστή, δεδομένης της απουσίας του ιδίου.

 

Φωτογραφία αρχείου από την τελετή υπογραφής της σύμβασης του έργου, την προηγούμενη δεκαετία

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τονίζοντας πως «τα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου έχουν βρεθεί» πρέπει να προχωρήσει σε διοικητικές ενέργειες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διαφυλαχτεί το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες των αγροτών. Στη σύσκεψη παρέστησαν αλλά έφυγαν άπρακτοι ο γ,γ, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Κασίμης, ο Δήμαρχος Νεμέας Κ. Καλατζής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γόντικας και εργαζόμενοι.

Έγκυρες πληροφορίες του akromolio.gr αναφέρουν πως το έργο «σέρνεται κατασκευαστικά» λόγω μη ύπαρξης εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών όρων, από τον Μάρτιο του 2017 οπότε και έληξε η ισχύς της προηγούμενης μελέτης η οποία δεν ανανεώθηκε εγκαίρως από αβλεψία της υπηρεσία (Περιφέρεια Πελοποννήσου).